avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intrebare cu referire la conditii de inchiriere si ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intrebare cu referire la conditii de inchiriere si asigurari

Buna ziua, as dorii sa va intreb, care sunt obligatiile pentru a face posibil ca o persoana fizica sa inchirieze autoturisme sau motoscutere printr-un contract sub semnatura privata. Cel fel de asigurari necesita obtinute pentru autoturismele in regim de inchiriere (de exemlplu casco, full casco sau legea nu face referire). Si daca necesita autorizatii pentru a inchiria asemenea vehicule in zone turistice.
Mentionez faptul ca nu necesit aceste informatii pentru ca as fii interesat in a face investitii in asemenea domeniu, motivul solicitarii mele este ca in momentul de fata ma aflu intr-un litigiu cu o persoana de la care am inchirat un astfel de autovehicul, l-am avariat si acum nu pot intra in nici un fel de intelegere asupra sumei pt despagubirea prejudiciului. Persoana supraevalueaza cu mult paguba produsa si vom fi neviti sa mergem in instanta.
Cel mai recent răspuns: Paul-Cristian Blazi , Consilier juridic 02:15, 16 Aprilie 2010
In primul rand trebuie sa vedeti care sunt conditiile contractuale .In mometul in care ati inchiriat masina ati semnat un contract.Acolo sunt trecute toate aceste aspecte.
Nu incercati sa cadeti la pace cu cel care v-a inchiriat masina, decat dupa ce studiati cu atentie contractul de inchiriere. Valoarea daunei o stabileste compartimentul de daune de la asi guratorul care a facut asigurarea masinilor firmei de inchiriere. Cat de bune sau nu au fost aceste asigurari, corelate cu contractul pe care l-ati semnat ar trebui sa va scota din necaz.Daca nu,atunci apelati la instanta.
De obicei, persoanele care inchiriaza autovehicule, isi protejeaza bunul inchiriat prin asigurare CASCO.Se pare ca in cazul dvs., acest lucru nu s-a intamplat (sau nu stiti de existenta politei, caz in care se incearca o escrocare).Dauna produsa, pentru care se intocmeste un p.v. de catre politie(la solicitare, daca nu sunt victime) si in care se specifica avariile, se foloseste pentru a se putea repara autovehiculul. Marimea despagubirii este stabilita de service, prin emiterea devizului/facturii de reparatie.Atentie, la reparatie se poate folosi numai originalul autorizatiei de reparatie emis de politie.(deci nu se pot pretinde despagubiri, pe o copie a acesteia)
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
nucu$, utilizator
Va multumesc pentru interesul manifestat de dv. sper sa nu se va ajunga in instanta cu cauza mea, au trecut numai 2 luni de la eveniment, dar chemarea in instanta poate dura foarte mult... cel putin pana voi primi o citatie de chemare. As mai vrea sa va intreb daca sau cand se prescrie dreptul la actiune sau daca as putea invoca o forma de imposibilitate de dobandire temporara a discernamantului sau de apreciere a faptelor la care m-am obligat, avand in vedere faptul ca in momentul semnarii actului sub sem. priv. ne aflam la munte la peste 2000 de metrii altitudine in aer liber ningand foarte tare si era si ceata. Avand in vedere forma avansata de vreme nefavorabila si altitudinea, etc, poate as putea aduce in apararea mea vreo forma de lipsa temporara de apreciere/discernamant sau neconstientizarea obligatiilor la care am luat parte. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in aceasta situatie ? aysel8993 aysel8993 buna ziua . in data de 23 aprilie 2011 mi.am gasit autoturismul marca volvo v50 avariat in fata porti. in urma sesizarilor de la politie a fost gasit vinovatul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime anca-gabriela anca-gabriela Buna ziua! In urma cu 10 zile am avut un accident rutier. Sotul meu a fost gasit vinovat de producerea accidentului in urma caruia o masina a fost avariata si ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara permis valib1981 valib1981 buna seara astazi de dimineata ( ora 07) in timp ce imi beam cafeaua aud pe strada un zgomot ies pe geam sa vad (geamul da in strada) si vad o persoana care ... (vezi toată discuția)