avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract imobil - sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract imobil - sfat

Am fost crescuta de un cuplu care au locuit in concubinaj.El ( tata) ma adoptat dar nu si ea ( care nu in acte mi_a devenit mama). Tati a murit si am ramas doar cu ea ( doamna pe care o stiu de mama), în iunie termin rata la casa ei...a luat o casa nationalizata parca legea 112 cea care nu o poti instraina decat dupa 10 Ani. În iunie trebuie să facem actele dar nu stim cum...nefiind copilul ei dupa deces pierd casa. EA mai are mama , frati si nepoţi în viata. Aveti vreo idee cum să facem contractul...doresc ca Si ea să nu aibe teamă ca o dau afara din casa dar doresc să am şi eu o siguranta ca dupa decesul ei pot ramane in casa. Vreau să mai specific ca această doamna (mama)..nu are nici un venit iar eu o întreţin.
Vă Multumesc ptr timpul acordat
Cel mai recent răspuns: nasobraznic , utilizator 12:29, 29 Februarie 2016
Care jumatate din casa ? A cumparat-o impreuna cu tatal dvs ?
Era casatorita cu tatal dvs cand a cumparat casa ?
Cand se implinesc cei 10 ani ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Tatal dvs a luat casa ? sau doamna, mama dvs..dupa decesul tatalui.? Contractul pe ce nume este ? S-a presupus ca mama, dar nu ati precizat. Ca situatia e diferita.
Ca sa va puneti la adapost , sa pastrati casa pt care oricum ati platit niste rate, reveniti cu detalii, ca sa primiti informatii folositoare.
Nu a locuit în concubinaj....deocamdata casa pana în iunie este in rate. Tot in iunie se implinesc 10 ani de la prima rata...deci prin legea caselor nationalizate eA poate să o înstrăineaze...( 10 ani de la cumpărare)...în iunie cand este gata ratele trebuie facut contracul...femeia care ma crescut a spus ca ma trece si pe mine pe contract...vom fi eu si eA.dar Problema care este ca trebuie sa fac un contract să pot ramane cu casa dupa decesul ei. EA nu a fost căsătorită , are în viata mama , frati si nepoti dupa frati , verisori , ect...toti o pot mosteni mai puţin eu....care eu o intretin (eA nu are nici un venit ). Acum doi ani a facut un testament ptr mine...dar nu stiu daca nu pierd cu el
" Nu a locuit în concubinaj" sau " nu, a locuit în concubinaj"?
Dacă nu erau casatoriti la data cumpărării sau tatăl era decedat la data cumpărării, casa e bunul propriu al femeii.
Sa va facă contract de intretinere imediat ce se poate. E bine ca pana se va putea, femeia a făcut testament.
.Inchide cateva usi. Nu din mandrie, ignoranta sau aroganta, ci pentru ca dincolo de ele, nu mai e nimic......domnul care a scrie aceste randuri va rog explicati_mi ce ati vrut sa spuneti?... Ca nu am nici o sansa la aceasta casa ?...totusi e o casa in care sau platit bani...si Eu o ajut pe doamna care ma crescut...nu vine nimeni din neamul ei (mamA , fratii , nepoate de frati), sa o intreb de sanatate sau daca are de mancare...nu va inteleg la ce v_ati referit in citat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de case - vanzare fara riscuri nasobraznic nasobraznic Bună seara. Am fost grantul plătitor la o persoana care ma crescut....in acte nu este mama mea. Casa a fost cu legea caselor naționalizate...sunt 10 ani ... (vezi toată discuția)
Proprietari dupa testament carmen ala carmen ala Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca ... (vezi toată discuția)
Cum sa mostenesti incat rudele sa nu-l poata ataca ? szepi1 szepi1 Buna ziua ! Sunt viitorul mostenitor din motive de incredere si cunostinta, insa fara relatie de rudenie. Casa este pe numele doamnei, domnul are un nepot ... (vezi toată discuția)