avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS de plata la chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS de plata la chirie

Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la Decizia De Impunere plata CASS pe care am primit-o astazi de la fisc.
Problema este urmatoarea: Eu sunt angajat cu carte de munca de ceva vreme si in februarie am inchiriat o camera in imobilul pe care-l detin si pentru care am inregistrat un contract la ANAF-ul de care apartin (Ilfov- Lucretiu Patrascanu).
Pe Langa Decizia De Impunere cu titlu de impozit pe venitul declarat a venit si Decizie De Impunere cu titlu de contributii de asigurari sociale de sanatate.
Daca mi se retine din salariu un CASS mai trebuie sa platesc si CASS pe veniturile din chirii?
Sau este o greseala pentru ca nimeni nu m-a intrebat daca sunt angajat sau nu si eu am pierdut din vedere sa specific acest lucru.
Trebuie sa depun o contestatie la aceasta decizie?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
liviuz, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:22, 22 Februarie 2016
Se datorează contributii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile obținute din chirii chiar dacă sunteți salariată, potrivit codului fiscal, art155, alin 1, lit.e
ART. 155 - Categorii de venituri supuse contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate

(1) Contribuabilii/Plătitorii de venit la sistemul de asigurări sociale de sănătate, prevăzuţi la art. 153, datorează, după caz, contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru următoarele categorii de venituri:
...
e) venituri din cedarea folosinţei bunurilor, definite conform art. 83;
Citiți și acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la venitul din vanzarea unui imobil in 2017 nelu51 nelu51 Buna ziua! In 2017 am vandut un imobil impreuna cu fratele meu. Acum, lui i-a venit o decizie de impunere pentru a plati CASS pentru acel an (cred ca 5,5% din ... (vezi toată discuția)
Ce impozite si taxe se platesc pt dividende 2017 bubuanca bubuanca Va rugam sa-mi mentionati daca si cine plateste CASS la dividende in 2017 . Va multumesc (vezi toată discuția)
Cass la contract de inchiriere Galadriel75 Galadriel75 Pana sa vina decizia de impunere pentru un contract de inchiriere locuinta, care ajunge, de obicei, dupa primul trimestru, merg sa platesc impozitul si cass-ul ... (vezi toată discuția)