avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incetare concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incetare concediu de crestere copil

Buna ziua,

Revin cu cateva intrebari in legatura cu incetarea concediului de crestere copil .
Eu trebuie sa-mi reiau activitatea pe 26,02,2016, copilul implineste 2 ani pe 25,02,2016..Firma la care lucram este in insolventa si mi-au zis sa fac o cerere de incetare concediu crestere copil cu data de 25.02.2016 si apoi ma tin in preaviz 15 zile dupa care imi inchid contractul de munca.
Intrebarile mele sunt:
1) este legal sa ma tina in preaviz tinand cont ca este in insolventa si firma practic nu mai are activitate?
2) Este platit preavizul?
3) Cu ce litera trb sa-mi incheie contractul pt a putea beneficia de somaj?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 23 Februarie 2016
1. Cererea de revenire la locul de munca o puteti face cu data de 26.02.2016.

2. Preavizul se plateste normal, cu salariul prevazut in contractul individual de munca (CIM).

3. La terminarea preavizului veti fi concediata cu art. 65 din Codul muncii si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Luiza80 a scris:

...
1) este legal sa ma tina in preaviz tinand cont ca este in insolventa si firma practic nu mai are activitate?
...

Perioada de preaviz se acorda in mod obligatoriu; in caz contrar, neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta de art. 75 alin. (1) din Codul muncii, atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere, potrivit Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 8 din 8 decembrie 2014 (Completul competent sa judece recursul in interesul legii), publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 138 din 24 februarie 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma - drepturi angajati eu_ms eu_ms In cazul in care se patronul decide sa inchida firma pentru ca nu mai are profit, cum se procedeaza cu angajatii? Trebuie sa ii informeze din timp, sau daca le ... (vezi toată discuția)
Concedierea maiastefa maiastefa Buna ziua, Daca trebuie sa ma intorc la munca din concediu crestere copil si postul meu s-a desfintat cat o sa ma mai tina la munca ?Ma mai tin in preaviz sau ... (vezi toată discuția)
Rog urgent art 73 si art 65 din codul muncii anne_marieee anne_marieee articolul 73 alin 1 are legatura cu art. 65 alin 1 pentru persoanele care revin la munca din concediu crestere copil ( bene ficiaza de somaj?) (vezi toată discuția)