avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2035 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Drepturile si obligatiile celor inregistrati la ANAF ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Drepturile si obligatiile celor inregistrati la ANAF ptr profesii liberale

Bună ziua,
Supun atenţiei dvs urmatoarea speţă.
În prezent am încheiat un Contract de Mandat, ca şi fersoană fizică,cu un Broker de asigurari, pentru care intermediez şi închei contracte de asigurare. Conform noului cod fiscal, a fost necesar să înregistrez la ANAF acest contract. Pentru că eu la ANAF figuram deja din 2011 cu o altă activitate independentă, mi s-a comunicat că nu mi se va elibera un nou certificat şi că voi lucra pe acelaşi cod fiscal, urmând să depun declaraţiile pe fiecare activitate în parte. Întrebările mele sunt urmatoarele:
1. Trebuie să am registre de incasari si plati separate pe fiecare activitate ?
2. Având în vedere ca deţin un cod fiscal eliberat de ANAF, acum funcţionez ca si PFA? Contractul meu cu acel broker trebuie înlocuit?
3. În mod normal, eu, lunar, ar trebui să emit factură brokerului, pentru comisionul pe care mi-l plăteşte, însa pe facturier sunt trecute datele mele din certificatul eliberat de ANAF( nume, prenume, CUI), iar acesta spune că nu poate să ia in calcul acea factură ptr că el are încheiat contract cu mine ca şi PF! Cum este corect?
4. În momentul de faţa sunt înregistrată ca neplătitor de TVA. În cazul în care înregistrez venituri într-un an, peste plafonul de 65.000 eur, trebuie să mă înregistrez ca şi platitor de TVA?
Vă mulţumesc

Alte discuții în legătură

Dețin o cabană pe care vreau s-o inchiriez turistilor. roxana061987 roxana061987 Bună seara, Sunt PF simpla nu PFA, dețin o cabană pe care vreau sa o închiriez în scop turistic. Sunt înregistrat la Anaf, am casa de marcat ... (vezi toată discuția)
Plafon inregistrare in scopuri tva microintreprindere gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Pentru o microintreprindere in domeniul consultantei am observat ca plafonul actual pentru inregistrare in scopuri TVA este de 220.000 RON sau ... (vezi toată discuția)
Mai multe intrebari legate de pfa, imm, tva raduma raduma Momentan sunt PFA pe norma de venit. 1. Daca depasesc plafonul de 65.000 EUR va trebui sa platesc TVA. Ce pot sa fac sa scap de asta in mod legal? M-am ... (vezi toată discuția)