:((Buna seara, vreau sa va explic in cateva cuvinte situatia mea, sper ca o sa fiu inteleasa cat mai bine cu rugamintea de a-mi da un sfat ...
Sunt casatorita de de mai bine de 32 de ani si din aceasta casatorie au rezulatat 2 fete care acum sunt majore , casatorite ....la casa lor...
de mai bine de 4 ani sotul m-a parasit ptr alta femeie,(toata viata a avut alte femei) parasindu-ma si mutandu-se la dansa, dar vine din cand in cand la apartamentul pe care il avem impreuna in proprietate .
Eu sunt foarte bolnava, pe langa epilepsie mai sufar si de alte multe boli pentru care urmez tratament costos, pentru aceasta cauza am primit si certificat de handicapat, si am o pensie.
In data de 25.06.07 am facut o cerere prin care am solicitat ca sotul sa-mi plateasca o pensie de intretinere si hotararea a fost in favoarea mea , deci primesc aceasta pensie in cuantum de 33% din venitul lui, insa eu as dori sa divortez de el ptr. mai multe motive: vine in apartament noaptea sau ziua fara sa anunte in prealabil, cateodata ma si bruscheaza,...mi-am dat seamna ca el se gandeste ca daca termina cu cealalta o sa vina peste mine, si eu nu doresc acest lucru.
Va rog sa-mi dati oarece sfaturi in legatura cu aceat caz...vreau sa divoretez , doresc sa stiu daca mai este valabila chestia cu parasirea de domiciliu sau daca eu am sanse sa ramn cu apartamentul sau care ar fi solutia....
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns...
Numai bine va doresc tuturor.
daca apartamentul este un bun comun, dobandit in timpul casatoriei, il veti putea partaja, in urma divortului. Din cele relatate aici, se pare ca aveti suficiente motive pentru a obtine divortul, aveti nevoie de 2 martori , pentru a va sustine acuzatiile . Si parasirea domiciliului este un motiv de divort suficient de puternic.
Puteti intenta actiune de divort si instanta de judecata va stabili eventual o partajarea a apartamentului sau , daca acest lucru nu este posibil sau este greu realizabil , poate atribui apartamentul unuia dintre soti cu drept de sulta pentru celalalt sot.
B-)
Dupa atitia ani,solutia divortului mi se pare rusinoasa.Am in vedere cele doua fice care sunt casatorite si au casa lor.
Faptul ca a plecat de buna voie si sa stabilit la alta adresa ,cu alta femeie,nu-i da dreptul sa vina la orice ora si sa va deranjeze, mai ales sa va bruscheze si jigneasca.
Incercati sa-i interziceti accesul in imobil,schimbati incuietorile si lasatil pe el sa intenteze actiunea de divort sau partaj.
Sfatuitiva cu copii si eventual un avocat. Sunteti in avantaj,iar ,asa cum am spus mai sus,divortul va va priva de dreptul de a mai primi pensie...:hm:
Divort
Eliza Maria
Buna dimineata,
Din luna mai a acestui an, in urma neintelegerilior repetate intre mine si sotul meu, a geloziei extreme, a urmaririi mele tot timpul, am ... (vezi toată discuția)