avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Girant banca
Discuție deschisă în Executare silită

Girant banca

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema si as vrea sa ma lamuriti cum as putea sa o rezolv...
In luna noiembrie 2015 am girat la banca #-o (BANCA COOPERATISTA) o verisoara pentru un credit de nevoi personale, eu si inca 2 persoane (care sunt pensionari) ea avand servici la momentul respectiv...acum ea a plecat din localitate, dar nu stiu daca are servici....ce se intampla daca ea nu-si plateste rata la banca? eu ca si girant o pot da in judecata?
Mentionez ca ea are o locuinta in proprietate, este posibil ca banca sa-i faca executare sau eu si celelalte 2 persoane va trebui sa platim creditul?
Va multumesc!

Alina
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:40, 23 Februarie 2016
In mod firesc este ca banca sa execute mai intai debitorul si, apoi, daca nu recupereaza de la acesta, se indreapta impotriva girantilor.Va puteti indrepta impotriva debitorului numai daca ati platit in locul lui si doar, ptr.suma pe care ati platit-o efectiv in locul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)
Notificare girant arturo arturo In anul 2009 am girat pe cineva la Banca Cooperatista pt un credit de 6000 de lei.Acea persoana nu a mai platit de trei luni rata la Banca si ieri am primit ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - poprire venituri salariale?!! Anamaria Cosoleanu Anamaria Cosoleanu Buna ziua Ce mai poate face un girant in momentul in care a primit titlul executoriu la societatea unde lucreaza? Multumesc! (vezi toată discuția)