avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma din Anglia imi cere VAT nr, eu sunt neplatitor ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma din Anglia imi cere VAT nr, eu sunt neplatitor TVA

Buna ziua!

Vreau sa achizitionez din Anglia niste produse, pe care sa le revand in Romania catre alte companii.
Firma mea este deocamdata neplatitoare de TVA.
Cei de acolo imi cer obligatoriu, pentru facturare, VAT number. Poate fi folosit legal CUI-ul?
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2016
natarau, utilizator
Cel mai recent răspuns: natarau , utilizator 12:35, 24 Februarie 2016
Daca nu aveti un cod valid de TVA, valabil in spatiul comunitar, nu puteti achizitiona bunuri cu taxare inversa (adica fara sa achitati TVA-ul aferent statului respectiv). Firma din Anglia va poate factura si asa, dar cu cota de TVA aplicabil acolo.
CUI-ul nu poate fi folosit.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este numarul vat? costinionut costinionut Buna ziua, Vreau sa cumpar echipament de pe un site din Anglia si imi cere VAT-ul. Eu am un PFA neplatitor de TVA dar tatal meu are un S.R.L. si ... (vezi toată discuția)
Achizitie italia mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna ziua, Firma din RO, platitoare de tva inscrisa in reg op intracomunitari cumpara din italia un cuptor,factura este fara tva iar cand am verif in vies sa ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)