avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Prima casa: cumparare apartament fara cf (inca) si cu ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Prima casa: cumparare apartament fara cf (inca) si cu teren ipotecat

Buna seara,

mai am o problema legata de prima casa, ceva mai mare acum.

Mi-am gasit apartament 30 mii euro am facut antecotract la avocat si am dat 5 mii euro avans. Aprtamentul nu are inca cf, constructia e aproape finalizata (lipsesc finisaje interioare, termopane, centrala doar) doar peste 3-4 luni.

La banca, BRD, am nevoie de antecontract neaparat facut la notar. constructorul este de acord cu asta doar ca atunci cand am sunat la un notar a zis ca nu stie ca se poate face daca apartamentul nu are cf mai ales cu ipoteca pe teren ca e riscant si altul mi-a spus ca sun la BCR, unde e ipotecat terenul sa imi spuna aia ca se ridica ipoteca dupa eliberarea cf-ului apartamentului meu.

Nu stiu ce sa fac, doar atat ? sun la bcr sa imi spuna o doamna: da si o sa mi se faca antecontractul? Mai are cineva problema asta?

Plus ca scrie pe net ca acum si imobilele ipotecate intra in programul prima casa, dar la banca inca nu s-au primit normele..

Eu de fapt ce trebuie sa fac pentru a putea reface antecontractul ?

Deja imi pare tot mai greu :(
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:55, 5 August 2009
Nu este asa simplu precum a spus acel notar. Ipoteca fiind pusa de BCR pe teren nu se va ridica numai la vanzarea unui apartament cum este cazul dvs. Ipoteca se poate ridica numai dupa achitarea integrala acreditului respectiv. Nu cred ca va da BCR o astfel de "hartie"!Insa dvs puteti merge la banca si puteti solicita sa vi se comunice daca ipoteca se poate ridica individual pentru fiecare apartament vandut in parte!
Ok, mersi mult

Primul pas: merg la banca sa vad ce-mi spun de ipoteca.

Revin cu detalii
Foarte bine! Este cel mai corect asa fiindca altfel ne-am da cu parerea fara ca sa avem reprezentarea a ceea ce de fapt nu poate sti decat banca!B-)
Am fost la banca au spus ca azi au primit o hartie ca s-a adaugat o extindere sau o exceptie la normele privind prima casa si se incadreaza si imobilele ipotecate daca la sfarsitul creditarii se ridica ipoteca sau ceva de genu mi-a spus doamna, numai ca era si ea putin pe langa cam ca si toti de altfel cum tot se schimba regulile (in cazul asta in favoarea mea :) )

O sa mai vorbesc maine cu constructorul si notarul.

Mersi de ajutor si de promptitudine.

Cred ca pot sa-mi deschid un blog pe tema asta :)

Seara faina
Ati procedat foarte bine. Nu vad nimic rau in a va deschide chiar si un blog pe aceasta tema!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut apartament cu credit. vreau să pun întrebări. Chicky12 Chicky12 Buna seara, Îmi pare rău pentru limba mea, nu sunt român. Sper ca vei intelege Multumesc! Îmi vând apartamentul vineri cu credit. Cumpărătorul a luat ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Antecontract la achizitia unui apartament nou elenadumi elenadumi Buna ziua, Am platit avansul de 1500 euro si am semnat un act de rezervare pentru un apartament cu 3 camere in Popesti Leordeni. Constructorul e persoana ... (vezi toată discuția)