avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri comune_renuntare de buna voie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri comune_renuntare de buna voie

Bu na ziua

As dori si eu sa va prezint urmatoarea situatie, in speranta ca ma veti putea lamuri: sotul meu si cu mine vom divorta in curand. Motivul il constituie dependenta sa de jocurile de noroc, viciu la care se pare ca nu este in stare sa renunte sub nici o forma , desi regreta, aparent, situatia. Intrebarea mea este urmatoarea: el ar dori sa renunte , de buna voie , la partea sa din apartamentul pe care il detinem impreuna, cumparat de la parintii mei ;exista vreo modalitate legala prin care se poate face acest lucru acum, inainte de divort?


VA MULTUMESC SI VA DORESC TOATE CELE BUNE.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:30, 4 August 2009
Sigur ca exista ...contract de vanzare-cumparare pentru 1/2 din apartament.=D>
MULTUMESC PENTRU PROMPTITUDINE.

Nu inteleg insa cine ar trebui sa fie cumparatorul. Pot fi chiar eu?
Nu. Vanzarea intre soti este interzisa de Codul Civil dar sotul poate vinde mamei dvs sau tatalui dvs!:D
Multumesc din nou.

Problema este ca am dori sa pastram lucrurile intre noi , pentru moment.... Deci, daca ar exista o modalitate gen declaratie notariala de renuntare facuta acum, inainte de divort , ar fi ceea ce ar accepta fara probleme.
Se poate face un partaj voluntar (tranzactie) la notariat.
In acest fel reglati situatia masei partajabile
De asemenea puteti sa recurgeti la divortul prin acord daca indepliniti conditiile!
Divortul prin acordul partilor a fost introdus in legislatia romana in anul 1993. Conform Codului de Procedura Civila, divortul se poate pronunta de catre instanta judecatoreasca prin acord daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
--pana la data cererii de divort a trecut cel putin un an de la inchierea casatoriei;
--sa nu existe copii minori rezultati din casatorie:)

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar dupa divort gipsyadd gipsyadd Soti: divortati din anul 2002. In timpul casatoriei s-a cumparat o garsoniera, in baza legii 112/95, cu intrare in posesie dupa 6 ani de la divort; in acte ... (vezi toată discuția)
Cedarea dreptului deproprietate in favoarea unui minor mamaly mamaly Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o varianta prin care, in cadrul unui divort de comun acord se poate ceda dreptul de proprietate copilului care ... (vezi toată discuția)
Recuperare apartament dupa vanzare Cristian_1011 Cristian_1011 Buna seara tuturor ! Am si eu o intrebare daca pot fii ajutat cu un raspuns. Am vandut mamei mele (formal fara bani) apartamentul in care locuim impreuna ... (vezi toată discuția)