Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o varianta prin care, in cadrul unui divort de comun acord se poate ceda dreptul de proprietate copilului care in acest moment este minor.
Mentionez ca am hotarat de comun acord ca in cadrul partajului sa facem o tranzactie prin care ii cedez dreptul de proprietate.
In aceste conditii el ar dori sa cedeze la randul sau (devenind unic proprietar) dreptul de proprietate copilului.
As putea introduce acest lucru in cadrul tranzactiei?
Ar putea sa faca acest lucru in aceeasi zi de judecata?Si daca da cum?
Va rog de asemenea sa-mi spuneti daca nu exista nici o lege in acest sens daca macar la notariat s-ar putea face ceva care sa nu poata fi atacat ulterior de o evntuala noua familie ....
Va multumesc
In cadrul partajului dvs. puteti face o tranzactie in care sotul va lua apartamentul si va fi obligat la plata unei sulte catre dvs.(chiar daca este fictiv si nu veti lua acesti bani).
Ulterior, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei, sotul se va duce la notariat si va vinde minorului apartamentul. Minorul va trebui insa sa fie asistat de reprezentantul legal, adica dvs. daca vi se va incredinta urmare divortului.
Insa...sunteti sigura ca vreti sa cedati in favoarea sotului?:hm:
Aveti varianta ca dupa divort (sau inainte) sa mergeti la notariat si sa faceti amandoi vanzarea pe numele minorului.
Succes
Se poate in cadrul tranzactiei sa mentionati ca bunul imobil intelege-ti sa-l cedati sotului care la randul sau il vinde copilului minor cu sursa de venit donatia de la dvs.
Aceti de asemenea nevoie de acordul de la autoritatea tutelara.
Tranzactia poate fi redactata si de un avocat si prezentata instantei care ia act de modalitatea in care s-au inteles sotii sa-si imparta bunurile si se va mentiona acest lucru in sentinta.
Cine va garanteaza ca reprezentantul legal al minorului (parintele caruia i-a fost incredintat minorul/chiar reincredintat pe parcursul anilor) nu va lua hotararea, ulterior, sa vanda imobilul?
Si teoretic, cel putin, dreptul de proprietate nu este transmisibil unui tert , intr-o actiune de partaj, decat in anumite conditii, expres stabilite de lege.Practic, stiu ca este posibil...
Tranzactie
yx32_angel
buna dimineata! spuneti=mi va rog frumos, cand se incheie o tranzactie, pentru impartirea unui bun imobil, noi, sotii, trebuie sa impartim in natura bunul, ... (vezi toată discuția)