O tranzactie de partajarea a bunurilor comune prin care viitorul fost sot lasa partea sa de imobil copilului nu va fi acceptata de catre instanta de judecata deoarece copilul nu are nici o calitate in acest tip de proces.....
Tranzactia reprezinta modalitatea prin care cei doi viitori fosti soti au inteles, de comun acord, sa isi imparta bunurile comune, iar instanta va lua act de aceasta invoiala; ce face, mai departe, fiecare cu partea sa reprezinta problema fiecaruia.
O tranzactie asa prost intocmita poate parea o slutie convenabila pt dv. pentru moment. Dar pe viitor, tinand cont de faptul ca revocarea donatiei pentru survenienta de copil opereaza de drept, precum si de faptul ca nu aveti nici o garantie ca fostul dv. sot nu va mai avea nici un copil, este cea mai proasta solutie pe care o puteti alege.
Daca doriti partajarea bunurilor pe cale amiabila si incheierea unei tranzactii in acest sens, dar nu doriti totusi "riscul de a imparti in natura", incheiati o tranzactie prin care dv primiti casa cu obligarea dv. la plata unei sulte catre acesta. Astfel veti deveni proprietara intregii case.
~ final discuție ~