avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal politie completat la alta data - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare

Salut,am si o problema legata de PV
Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva zile(in urma unei campanii cum ca pietonii nu pot trece de la metrou trotuarul)si acolo am pus`o…deci cf legii nu am voie recunosc.teoretic nu ai voie in toata parcarea - 25 m de trecere pietoni interzisa stationarea-- si 25 are toata parcarea.in fine nu asta e problema.
Masina a fost ridicata pe 24.07.2009 - am si platit 8.3 mil la firma respectiva
PV de la politie l`am primit ca intocmit pe data de 27.07.2009 (mai tarziu decat ridicarea) si scrie ca in ziua de 09.07.2009 am stationat voluntar pe trecere cf xxx.Incomit in lipsa conform caseteinr.1088.
Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Asta inseamna ca sunt in termen cu intarzierea de 3 zile.
1- As dori sa contest pv`ul ca eu chiar nu am fost acolo pe data de 09.07- presupun ca ei vor veni cu poza de pe data de 24.07 cea rea, nu va trebui ca eu sa demonstrez acolo.
2- Consider ca Politia comunitara si firma de ridicari nu au avut nici un act pentru a ridica masina pe 24 si dores sa ii dau in judecata sa imi primesc banii inapoi
Ce ar trebui sa fac.. sa obtin anularea PV`ului si apoi sa actionez in judecata Firma de ridicari sau sa actionez firma de ridicari ca a ridicat masina fara nici un document ...PV`ul avand data de 27 ?
Anexez si link cu PV :[ link extern ]
Acum dupa logica mea:
1. P_V va fi anulat.
2. Alt proces va putea fi intocmit, pentru ca cei de la Pol Rutiera, pot sa fie deacord cu anularea procesului verbal, pe motiv de eroare, in aceasta situatie ei nu vor depune caseta 1088 ca si proba,
3. P-V de constatare se poate intocmi in termen de max. 6 luni de la savarsirea faptei, legea nu face distinctie .....deci se poate ca agentul sa dispuna verbal ridicarea masini si mai apoi sa intocmeasca P_V, pe care il comunica in termen de o luna .......
Ok. Va multumesc. Termenul este pe data de 17.11. Am sa postez dupa pentru a va spune ce am facut.
Ar fi fost interesant sa ne postati si continutul plangerii contraventionale... chiar si asa, postum.
Aproximativ asa :
În fapt, in data de 03.08.2009 am primit acasa un plic care contine un proces verbal de contraventie din care reiese ca , in data de 09.07.2009, ora 11:25-32 , am stationat voluntar pe trecerea de pietoni de pe B-dul Magheru 34.
Consider că procesul-verbal este nelegal şi netemeinic prin prisma următoarelor considerente:
Starea de fapt consemnata de agentul constatator nu este reala .
In data de 09.07.2009, ora 11:25-32 ma aflam la domiciliu, in sectorul 6, ci nu in zona Magheru 34 asa cum reiese din procesul verbal intocmit de agentul constatator.
Procesul verbal nu a fost intocmit conform dispozitiilor art.19 din O.G. 2/2001 care prevad:
Art.19
(1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
Asa cum reiese si din procesul verbal, acesta nu este semnat de catre mine si nici de catre un martor,conform prevederilor legale.
Totodata trebuie retinut ca din cele scrise de agentul constatator la rubrica alte mentiuni din procesul verbal si anune ”intocmit in lipsa conform casetei 1088” reiese ca fapta a fost constatata cu un mijloc tehnic, in acest caz agentul constatator ar fi trebuit sa incheie procesul verbal conform prevederilor art 181 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice , completand modelul prevazut in anexa 1D .
Art. 181. - (1) În situaţia în care fapta a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, poliţistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1D, după prelucrarea înregistrărilor şi stabilirea identităţii conducătorului de vehicul.
(2) Datele de identificare a contravenientului care se consemnează în procesul-verbal de constatare a contravenţiei sunt cele comunicate, în scris, sub semnătura proprietarului sau deţinătorului legal al vehiculului”
Asa cum puteti constata procesul verbal, pe langa faptul ca nu prezinta o situatie reala, nu este intocmit conform dispozitiilor legale .
.....
îmi întemeiez prezenta plângere pe dispoziţiile art. 19 si 31 din O.G. nr. 2/2001, art 181 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice...
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
intraveno, utilizator
Ecce homo :D Si totusi... Lipseste parca o veriga in logica lucrurilor. Sanctiunea este intuitu personae. Nu proprietarul masinii esste raspunzator, ci cel care la momentul respectiv conducea masina si a parcat masina neregulamentar. Inregistrarea nu poate fi o proba atata timp cat nu poate fi legata de persoana presupusului contravenient. Putea la fel de bine firma sa ridice masina, sa o plaseze la locul faptei si apoi sa v-o readuca in fata blocului, in timp ce Dvs. va savurati bolognesele in sufragerie...
Corectati-ma daca gresesc, dar parca nu ati mentionat nicaieri ca ati fi primit vreun document din partea detinatorului prin care sa vi se solicita datele personale ale persoanei care a utilizat masina la data comiterii contraventiei, informandu-va ca necomunicarea datelor este de asemenea contraventie... Am I right or Am I right ?

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie. zahandrei zahandrei Salutare tuturor!!! Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)