avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal politie completat la alta data - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare

Salut,am si o problema legata de PV
Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva zile(in urma unei campanii cum ca pietonii nu pot trece de la metrou trotuarul)si acolo am pus`o…deci cf legii nu am voie recunosc.teoretic nu ai voie in toata parcarea - 25 m de trecere pietoni interzisa stationarea-- si 25 are toata parcarea.in fine nu asta e problema.
Masina a fost ridicata pe 24.07.2009 - am si platit 8.3 mil la firma respectiva
PV de la politie l`am primit ca intocmit pe data de 27.07.2009 (mai tarziu decat ridicarea) si scrie ca in ziua de 09.07.2009 am stationat voluntar pe trecere cf xxx.Incomit in lipsa conform caseteinr.1088.
Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Asta inseamna ca sunt in termen cu intarzierea de 3 zile.
1- As dori sa contest pv`ul ca eu chiar nu am fost acolo pe data de 09.07- presupun ca ei vor veni cu poza de pe data de 24.07 cea rea, nu va trebui ca eu sa demonstrez acolo.
2- Consider ca Politia comunitara si firma de ridicari nu au avut nici un act pentru a ridica masina pe 24 si dores sa ii dau in judecata sa imi primesc banii inapoi
Ce ar trebui sa fac.. sa obtin anularea PV`ului si apoi sa actionez in judecata Firma de ridicari sau sa actionez firma de ridicari ca a ridicat masina fara nici un document ...PV`ul avand data de 27 ?
Anexez si link cu PV :[ link extern ]
@ u.b.i.k
Eu am depus deja acea plangere si am cerut anularea acelui PV din motiv ca starea de fapt nu este reala (au scris o alta data cei de la politie din greseala), lipsa agentului constatator si un articol cu formularul gresit. Va pot arata plangerea.
Asadar masina a fost ridicata pe 24.07 si eu am un PV intocmit pe 27 in care se specifica ca am stationat neregulamentar pe data de 09.
Cand am fost sa ridic masina cei de la politia comunitara mi`au cerut actele si mi`au scris o comunicare prin care sunt instiintat ca am stationat neregulamentar si urmeaza sa fiu sanctionat conform prev art 143 din Regulametul de aplicare OUG 195/2002. Fara asta nu imi primeau banii sa ridic masina, sunt curios de ce politia comunitara ma instiinteaza de asemenea lucruri... cand de fapt politia rutiera. Ciudat la fel e ca PV`ul facut de Pol rutiera e intocmit la 3 zile,chiar daca se incadreaza in acele 6 luni, inseamna ca cei care au ridicat masina nu aveau nimic "la mana" sa o ridice.
Va intreb ce pot face ... pot da in judecata firma respectiva ? acum sau sa astept solutionarea acelui PV ? Pentru ce sa ii dau in judecata ?
intraveno a scris:

@ u.b.i.k
Eu am depus deja acea plangere si am cerut anularea acelui PV din motiv ca starea de fapt nu este reala (au scris o alta data cei de la politie din greseala), lipsa agentului constatator si un articol cu formularul gresit. Va pot arata plangerea.
Asadar masina a fost ridicata pe 24.07 si eu am un PV intocmit pe 27 in care se specifica ca am stationat neregulamentar pe data de 09.
Cand am fost sa ridic masina cei de la politia comunitara mi`au cerut actele si mi`au scris o comunicare prin care sunt instiintat ca am stationat neregulamentar si urmeaza sa fiu sanctionat conform prev art 143 din Regulametul de aplicare OUG 195/2002. Fara asta nu imi primeau banii sa ridic masina, sunt curios de ce politia comunitara ma instiinteaza de asemenea lucruri... cand de fapt politia rutiera. Ciudat la fel e ca PV`ul facut de Pol rutiera e intocmit la 3 zile,chiar daca se incadreaza in acele 6 luni, inseamna ca cei care au ridicat masina nu aveau nimic "la mana" sa o ridice.
Va intreb ce pot face ... pot da in judecata firma respectiva ? acum sau sa astept solutionarea acelui PV ? Pentru ce sa ii dau in judecata ?

In primul rand trebuie anulat PV-ul pentru ca daca nu e contraventie aveti sanse bune sa castigati intr-un proces civil prin care sa recuperati prejudiciul cauzat prin ridicarea autovehiculului.
Revin cu o intrebare.
Astazi am primit citatia, dar numele meu este gresit, mai exact mai am un nume adaugat si anume PETRE.
Este vreo problema ? Ce trebuie sa fac ?
Vazusem eu cand a aparut pe internet dosarul ca e un Petre in plus dar ma gandeam ca doar acolo e greseala.
pentru cazul meu o sa deschid alt topic, sa nu incurcam treburile pe aici.
eu iti recomand sa ataci in instanta firma care ti-a luat banii, si sa soliciti returnarea lor pentru ca nu erai dator lor. ei vor spune "ba da, ca ne-a zis politia sa ridicam masina" - dupa care vor trebui sa demonstreze prin ce document li s-a spus sa ridice masina - si ei vor aduce acel proces vb. care este nul - si-ai castigat! - ai castigat banii platiti
dupa aceea ii dai din nou in judecata pentru ca ti-au furat masina, ti-au sechestrat-o si ti-au cerut rascumparare, fara sa aiba la baza un document legal - si poate le ceri niste despagubiri frumoase... cred ca se poate merge si pe penal, eu asta incerc sa fac
oamenii astia chiar trebuie pedepsiti pentru incompetenta. ei nu fac decat ca, in spatele unor scopuri asa-zise nobile, sa-si deruleze afaceri, bagand mana in buzunarul omului de rand... cu nesimtire si incompetenta
BAFTA!---------------YM marian_marco2000
intraveno a scris:

Revin cu o intrebare.
Astazi am primit citatia, dar numele meu este gresit, mai exact mai am un nume adaugat si anume PETRE.
Este vreo problema ? Ce trebuie sa fac ?
Vazusem eu cand a aparut pe internet dosarul ca e un Petre in plus dar ma gandeam ca doar acolo e greseala.

Eroarea materiala di citatie nu influenteaza fondul problemei si nici nu aveti un interes sa tergiversati judecata. Puteti cel mult sa semnalati eroarea si indrreptarea ei. Pacat ca nu erati Petre in PV, cum datele eronate privind identitatea ar fi fost suficiente pentru anularea actului...
Apropo de fondul problemei,presupun ca ati citit acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie. zahandrei zahandrei Salutare tuturor!!! Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)