avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea tutelei exclusive in tutela comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea tutelei exclusive in tutela comuna

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,se poate schimba tutela exclusiva in tutela comuna?
Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din care a rezultat o fetita,ne-am despartit si datorita imprejurarilor si problemelor de sanarate care le aveam atuncea tatal fetitei a castigat tutela exclusiva a fetei,nu am nici macar ore de vizita,pt ca nu am.stiut ca trebuie sa cer asa ceva.
Este aproape un an de cand are el tutela exclusiva si datorita faptului ca nu am un program de vizita imi vad fetita f rar si cand vrea el,as dorii sa ma implic mai mult,sa-mi petrec mai mult timp cu fetita mea care acum are 2 ani.Cum pot obtine tutela comuna?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:02, 24 Februarie 2016
Dna, puteti sa formulati actiune in instanta pentru exercitarea autoritatii parintesti in comun, cu program de vizita clar dar si sa solicitati stabilirea domiciliul la d-voastra daca aveti conditii propice pentru cresterea minorului. Trebuie sa veniti cu dovezi, asa cum specifica si gi-jane 2 ca s-au schimbat imprejurarile hotararii initiale, ca d-voastra vreti sa petreceti timp cu copilul si acest lucru este impiedicat de tata, martori, etc.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
Admin, administrator
Autoitatea părintească comună nu vă ajută cu nimic în privinţa relaţiilor personale cu fetiţa dvs., ci doar programul de vizită, pe care, dacă-l solicitaţi, negreşit îl veţi obţine.
În această privinţă, faceţi o acţiune în instanţă pentru stabilirea programului de relaţii personale cu minora, prin care dvs. să propuneţi programul agreat de dvs., punctual. Veţi fi obligată şi la plata pensiei de intretinere pentru minoră, funcţie de venitul dvs.
va multumesc din suflet pentru raspunsurile date,mi-am facut o idee despre ce e vorba si ce sanse as avea
Pentru a încerca să dovediți că împrejurările s-au schimbat trebuie să citiți ce scrie în hotărârea judecătorească, adică trebuie să vedeți ce a avut în vedere instanța de judecată pentru stabilirea custodiei exclusive. Apoi, trebuie să menționați ce anume s-a schimbat.
Dacă instanța de judecată a avut în vedere starea dvs de sănătate, dvs trebuie să probați că nu mai sunteți în dificultate din punct de vedere medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor mihamiha14 mihamiha14 Buna ziua! In urma divortului de fostul sot,minora mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare,iar tatal cu obligatia la pensia alimentara de doar ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată Radu Anca Radu Anca Bună ziua. Am o fetiță de 1 an și jumătate cu un individ. Acesta nea părăsit când fetita avea doar 3 luni. În această perioadă el a cautat sa vadă ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor - acordul tatalui e necesar? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, am o nedumerire pe care nu am reusit sa o rezolv studiind vreo lege in privinta aceasta si anume: - minorului i s-a stabilit domiciliul la mama, ... (vezi toată discuția)