avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte de depus la ambasada pentru obtinerea vizei romane
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte de depus la ambasada pentru obtinerea vizei romane

buna ziua am facut o invitatie de vizite la un prieten in iraq . si vreau sa stiu ce acte trebuie sa depunde prietenul meu in ambasada romaniei in bagdad ca sa i da viza sa vina in romania ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:22, 24 Februarie 2016
Pe langa invitatia avizata de Inspectoratul pentru Imigrari mai trebuie sa aiba:
- bilet de calatorie (preferabil dus-intors)
- asigurare medicala pe durata vizei;
- un extras de cont - trebuie sa faca dovada mijloacelor de intretinere in cuantum de 50 euro/zi pentru intreaga perioada, dar nu mai putin de 500 euro ori echivalentul in valuta convertibila, daca dvs. nu ati declarat ca ii asigurati mijloacele de intretinere cand ati depus formularul la Imigrari;
- inca o invitatie / declaratie data la notar prin care va obligati sa suportati cheltuielile de intretinere si cele de repatriere:
[ link extern ]

Viza costa 60 de euro.
Aveti grija ca invitatia avizata e valabila doar 30 de zile de la data aprobarii.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita in romania Karim Karim cum pot sa obtin viza de scurta sedere in romania pentru un prieten maroocan care vrea sa ma viziteze?va multumesc. (vezi toată discuția)
Obtinere viza de scurta sedere pentru cetatean irakian keana keana Ma puteti ajuta cu un raspuns concret referitor la actele necesare si conditiile care trebuie indeplinite pentru ca un cetatean irakian sa obtina viza de ... (vezi toată discuția)
Viza pentru romania simona2126 simona2126 Buna ziua. As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Eu sunt romanca, locuiesc cu chirie cu doi prieteni, dar contractul de inchiriere nu este facut pe ... (vezi toată discuția)