avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare bilete de tramvai / autobuz
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare bilete de tramvai / autobuz

Buna ziua, functia mea este de asa natura incat trebuie sa ma deplasez in afara firmei, la DSV, la alte organe ale statului cu diferite corespondente, pt obtinere de acte necesare firmei etc. ( cu delegatie de la firma, evident). Pt ca nu mi se pune la dispozitie o masina de serviciu, folosesc mijloacele de transport in comun. As dori sa afla care este temeiul legal in baza caruia mi se pot deconta biletele de tramvai si autobuz. Doresc temeiul legal, intrucat directorul economic trage de timp motivand ca trebuie sa se documenteze daca poate deconta sau nu biletele. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: friday_325 , utilizator 12:01, 29 Februarie 2016
Conform art. 2 din HG 1860/2006, pentru personalul din sectorul privat cheltuielile aferente delegarii se stabilesc in contractele colective sau individuale de munca. Astfel, daca functia dvs include deplasari in cadrul localitatii, ar trebui sa fie un articol in contract care sa specifice modul si conditiile de decontare a cheltuielilor de deplasare.
Conform pct. 12 (7) (a) din normele de aplicare a Codului Fiscal, contravaloarea abonamentelor de transport in interiorul localitatii nu sunt considerate avantaje in natura, deci se deconteaza salariatului.
Am inteles, multumesc

Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
friday_325, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare abonament lunar de transport local in interesul serviciului bebed bebed Lucrez in ,,aprovizionare\\".Pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu am aprobare pentru decontarea lunara a abonamentului valabil pe toate liniile ... (vezi toată discuția)
Decontare ordin de delegatie croberta croberta Poate fi decontat un ordin de delegatie cu masina personala daca bonul fiscal de combustibil e datat ulterior efectuarii misiunii ? (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasari durusoctavia durusoctavia In ce conditii se acorda diurna. in ce cuantul si care este actul care reglementeaza acest aspect? (vezi toată discuția)