avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... înţelegerea din Contractul individual de muncă sau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

înţelegerea din Contractul individual de muncă sau actualul art.171. alin.(1) din Codul muncii ?

- În ce cazuri şi prin ce text de lege, Contractul individual de muncă - Lege a părţilor (stabilită între angajator şi salariat), este considerat/ă prioritar/ă aplicabil/ă, în instanţa de judecată, - în litigiu de muncă, faţă de dispoziţiile Codului muncii ?

Mă refer la respectarea derogărilor - convenite de părţile Contractului individual de muncă, (angajator şi salariat), ca termen în ani, în Contractul individual de muncă, - de la prevederile art.166 alin.(1) din Legea nr.53 din 24.01.2003 Codul muncii, actualul art.171. alin.(1) din Codul muncii, - referitor la prescripţia dreptului la acţiune cu privire la drepturile salariale, ce impun numai un termen de trei ani de la data la care drepturile salariale erau datorate.
Angajatorul nu a avut bani, ştia că nu va putea plăti şi a fost stabilit contractual, un termen mai mare de trei ani.

Termenul stipulat de părţile contractului, este superior termenului de trei ani de la data la care drepturile salariale erau datorate.
Litigiul se poartă pentru plata de diferenţe de drepturi salariale, din pachetul salarial.
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 21:21, 24 Februarie 2016
viktorV a scris:

....
Angajatorul nu a avut bani, ştia că nu va putea plăti şi a fost stabilit contractual, un termen mai mare de trei ani.
....


Pentru ce s-a stabilit acel termen ? Pentru plata sau pentru dreptul la actiune?
C.i.m. semnat în 2006 : ..........."-Partile acestui Contract individual de munca, stabilesc ferm si irevocabil, - prin derogare de la Dreptul muncii si de la normele dreptului civil, aplicabil in Romania, in ordinea juridica si economica a acestui contract individual de munca, intinderea termenului de prescriptie a acţiunii pentru plata salariului, adică, ANGAJATORUL si SALARIATUL stabilesc ca, dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum si referitor la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor ce privesc plata pachetului salarial sau plata unei parti a pachetului salarial, de care poate uza SALARIATUL, în fata instantelor de judecata din Romania, caz prevazut la art.166 alin.(1) din Codul muncii, aprobat prin Legea nr.53 din 24.01.2003 şi publicat in Monitorul Oficial nr.72 din 05.02.2003, din Romania, se va inlocui pentru a se citi si pentru a se da eficienta faptica, numai urmatorului text, care intre ANGAJATOR si SALARIAT, devine lege : „Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor, se prescrie in termen de 10 (zece) ani, de la data la care drepturile respective erau datorate SALARIATULUI de ANGAJATORUL ...."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale retroactive m1971 m1971 are cineva cunostinta asupra existentei unei legi in care se precizeaza ca nu poti face plati retroactive pe o perioada mai mare de trei ani, cand ai fost ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in situatia incheierii unui contract de mandat nicusan nicusan Pentru situatiile in care intervine un contract de mandat, conform Legea 31/1990 se suspenda contractul individual de munca al salariatului care a fost numit ... (vezi toată discuția)