avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM in situatia incheierii unui contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM in situatia incheierii unui contract de mandat

Pentru situatiile in care intervine un contract de mandat, conform Legea 31/1990 se suspenda contractul individual de munca al salariatului care a fost numit director general si acesta ramane cu un contract de mandat incheiat cu Consiliul de administratie. Este corect ca in carnetul de munca sa inregistram suspendare contract individual de munca in baza art. 50, lit. i) din Codul muncii, daca nu , ce alt articol se poate folosi?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:00, 9 Iunie 2010
In cursul anului 2007 am venit prin transfer fara a efectua la celalalt loc de munca nicio zi de concediu .
In decembrie 2007 am solicitat concediui de odihna cuvenit pentru anul in curs si mi s-a spus ca nu am dreptul- ca nu beneficiez.
Am primit raspunsul corect ?
Mai pot face acum in anul 2010 ceva?
Raspuns nicusan - DA
Raspuns brandusaohara - in cazul neefectuarii CO pe anul respectiv , la incetarea activitatii firma de la care ati plecat trebuia sa va plateasca contravaloarea CO neefectuat . Firma la care v-ati transferat trebuia sa va acorde Co pe anul 2007 corespunzator perioadei lucrate la acea unitate .
In ce luna v-ati transferat ? Art. 166. Codul muncii prevede :
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare angajator dupa ingrijire copil/ co neefectuat artgirloana artgirloana Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca dupa intoarcerea din ingrijire copil, la schimbarea angajatorului mai pot beneficia de plata zilelor de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restant margareta teodorescu margareta teodorescu Daca un angajat pleaca de la firma la care a lucrat timp de 4 ani si nu a beneficiat niciodata de concediu de odihna angajatorul este obligat sa-i plateasca ... (vezi toată discuția)
Plata co dupa incheiere cim EdgeGL EdgeGL Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra in speranta ca gasesc o solutie la o problema critica: In curand mi se termina suspendarea CIM la fosta societate unde am ... (vezi toată discuția)