avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Rovigneta si rol fiscal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Rovigneta si rol fiscal

Buna ziua,
In mai 2014 am vandut catre un dealer din Bucuresti masina din proprietate. Acesta, la randul sau o revind la 2-3 saptamani catre o persoana fizica. Evident la vanzare am inregistrat ctr la fisc si am radiat-o din evidenta fiscala de pe numele meu.
Dupa jumatate de an, in dec. 2015 persoana fizica cumparatoare a fostei mele masini, circuland fara rovinieta si cu auto inmatriculat tot pe numele meu, este surprinsa de camerele CNADNR.
Ca urmare, in iunie 2015 CNADNR comunica aceasta amenda la domiciliul meu (unde am un chirias cu acte) din buletin, o persoana (probabil un nou vecin) semnand de indeplinire a procedurilor de comunicare.
Chestiunea este ca la momentul in cauza aveam resedinta in alt oras, cu viza de flotant corespunzatoare pe CI.
Acum o saptamana mergand la fisc sa platesc taxele aflu ca am pe rol aceasta amenda.
Mai pot contesta amenda? Au trecut cele 15 zile dar abia acum am aflat (am si adresa de la fisc in acest sens cu extras de pe PVC si dovada comunicarii).
Daca nu, ce demers pot initia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CatalinCD , utilizator 20:36, 29 Februarie 2016
Am avut astfel de sptele cu cei de la CNADNR . Da, puteti contesta pv facand dovada ca ati aflat abia acum de pv de la primarie (eventual scoateti un extras privind creantele fiscale datorate din care sa rezulte existenta ei). la plangere atasati aceasta hartie, copie PV (o cereti de la primarie), copie CI fata verso (sa se vada viza), copie contract de inchiriere din care sa rezulte ca acolo locuieste altcineva.
solicitati si repunerea in termenul de contestare, in subsidiar.
Buna seara,
Va trebui sa mergeti la fisc sa aratati ca ati vandut masina si ati radiat-o.
Daca nu va sterg amenda va trebui sa va adresati instantei.
Sper ca mai aveti nr de inregistrare al radierii de la fisc.
am facut o propunere si va rog sa cititi si sa comentati
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2016
stoicavasile, utilizator
Excelenta propunerea Dvs.
Sper ca in scurt timp sa terminam cu tzepele si cu "frica" de a iti mai vinde masina ( cu buna credinta catre un tert ).
Respectul meu Dl. StoicaVasile !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez masina de la politie fara act de vanzare-cumparare raduadrian00 raduadrian00 Buna ziua.Am vandut un autoturism in martie 2011 am radiato fiscal de la taxe si impozite dar nu am radiato de la politie.Acum dupa 4 ani risc sa fiu executat ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda cnadnr camelia76 camelia76 Problema Juridica: buna ziua !!! in 14 05 2015 am vandut un autotursm pe care l-am radiat din fisele fiscale am primit un pvc de la cnadnr in care se specifica ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu emis inainte de judecarea contestatiei? ma poate lamuri cineva? antibibita antibibita Am si eu un caz pe care as vrea sa vi-l prezint, poate stie cineva ce pot face pentru rezolvarea acestuia. Este vorba de un proces verbal de contraventie ... (vezi toată discuția)