avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general REZERVA LEGALA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

REZERVA LEGALA

Buna seara,
am o societate microintreprindere ne platitoare de tva nou infiintata si in dec.2015 a avut un profit. Stiu ca trebuie sa constitui o rezerva legala... cum se calculeaza 5% din capital social ( 200 lei) sau 5% pana la 20% din profit...
multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 09:06, 26 Februarie 2016
Conform art. 183 din Legea societatilor comerciale, se preia anual cel putin 5% din profitul brut pentru constituirea rezervei legale, pana atinge minim a cincea parte a capitalului social. Daca profitul permite se poate lua din primul an a cincea parte din capital.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva legala microintreprindere COMPSERV COMPSERV O societate comerciala microintreprindere la sfarsitul anului are un profit de 130 lei iar cheltuiala anuala cu impozitul micro de 6150 lei. Cum se poate ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala luciapap luciapap Profitul brut este de 46.612, iar capitalul social 200,inca nu sa contituit rezerva legala, firma este de cativa ani,rezerva l este deduct 5% din profitul b ... (vezi toată discuția)
Nu am constituit rezerva legala mary_catalina mary_catalina Buna seara, Am o mica problema.La 31.12.2010 nu s-a constituit rezerva legala, desi societatea a fost pe profit. Ce pot face acum? Bilantul a fost depus, ... (vezi toată discuția)