avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune mostenire de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune mostenire de la parinti

buna ziua,eu si fratele meu am mostenit un apatament cu 4 camere de la parinti nostri in urma decesului acestora s-au facut sucecesiunile corespunzatoare fiecarui in parte,nu s-a vandut casa mostenita si am locuit amandoi in continuare in ea in urma cu 2 saptamani mi-a decedat si fratele care locui in casa cu mine impreuna cu sotia si copilu care este major ,eu muncesc in afara tari si momentan nu sunt in tara.Sotia si fiul poate sa faca succesiunea fara ca eu sa fiu prezenta?Eu le-am spus ca nu pot sa vin in tara pana in mai iar ei au inceput sa faca scandal si sa umble la un notar nu stiu ce sa faca...In urma decesului parte fratelui din aprtaemnt adica jumatate ii revine fiului si cealalta jumatate mie?adica in urma decesului fratelui meu casa se imparte in mod egal intre mine si copilu defunctului?multumesc frumos si astept raspuns cat mai curand
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 21:07, 24 Februarie 2016
Dvs nu va mosteniti fratele, deoarece are familie, sotia si copilul il mostenesc.
Dvs. aveti jumatate din apartament, si atat, asa cum s-a stabilit dupa dezbatrea succesiunii dupa parintii dvs. Partea fratelui, se va imparti intre sotia si copilul fratelui decedat. Adica eti fi cu totii copropietari , in indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Ghgb Ghgb Mama mea a decedat 2009. Taral meu a decedat 2012. Descedenti directi eu si fratele meu. Fratele meu a decedat 2018. Pana la acest moment nu s a deschis ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Mostenire marii_loon marii_loon Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile soției in cazul in care sotul a decedat iar la momentul decesului sotului casa in care stăteau era ... (vezi toată discuția)