Mama mea a decedat 2009. Taral meu a decedat 2012. Descedenti directi eu si fratele meu. Fratele meu a decedat 2018. Pana la acest moment nu s a deschis succesiune de mine sau fratele meu. Eu doresc sa deschid succesiune ca unic mostenitor direct pe bunul parintilor mei. Fratele meu are un copil. Pot sa fac direct mostenirea pe mine ca unic mostenitor al parintilor mei avand in vedere ca fratele meu este decedat?
Nu, avand in vedere ca fratele era in viata la data decesului ambilor parinti, ii mosteneste. Apoi, fiul sau poate dezbate succesiunea dupa tatal sau pentu a mosteni cota acestuia. Chiar daca fratele ar fi decedat inainte parintilor, ati fi impartit mostenirea in parti egale cu nepotul dvs.
Mostenitorii parintilor sunteti dvs si fratele (care la acel moment era un viata)
Ulterior, jumatatea fratelui dvs va face obiectul altei dezbateri succesorale, mostenitori fiind sotia acestuia si copilul.
Speta succesiune
User4567
Buna ziua! Avem urmatoarea speta:
Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Cristian-D
Buna ziua si multumesc anticipat. Mama mea a mostenit in 2010 casa parintilor ei decedati (bunicilor mei) fiind unica proprietara(tatal meu este decedat din ... (vezi toată discuția)