avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cod COR pentru tester; studii necesare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cod COR pentru tester; studii necesare

1. Buna, urmeaza sa angajez un tester, in COR nu am gasit insa un cod special pentru tester, apare doar analistul (251201) respectiv programatorul(251202).

In rubinian apare la ambele:

Proiectantii de software cerceteaza, analizeaza si evalueaza cerintele pentru aplicatiile informatice existente sau noi si pentru sistemele de operare, proiecteaza, dezvolta, testeaza si intretin solutiile software pentru a satisface aceste cerinte.

2. Viitorul angajat are diploma de inginer 5 ani, absolvent 2002, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, in foaia matricola apar cursuri care tin de informatica (Programare, Proiectare asistata de calculator, Retele de calculatoare, Sisteme de microprocesoare, samd). Daca nu a terminat Automatica / Calculatoare / Informatica(Matematica) poate fi incadrat pe unul dintre aceste coduri?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 25 Februarie 2016
Analist - Activităţi de realizare a analizei în vederea definirii specificaţiilor pentru construirea efectivă a sistemelor informatice, susceptibile să răspundă cerinţelor utilizatorilor

Programator - Activităţi de realizare a programelor pentru calculator,conform unor specificaţii predefinite, şi asamblarea lor în sisteme coerente, inclusiv testarea în vederea asigurării conformităţii cu specificaţiile.

Dupa o cautare am gasit cum ca programatorul raspunde de munca de testare, deci candidat ramine codul COR 251202 Programator.

Orice comentatiu(ii) / contradictie pe tema asta imi sunt de ajutor.

Intrebarea 2 ramine in picioare...

Va multumesc
2. Viitorul angajat are diploma de inginer 5 ani, absolvent 2002, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, in foaia matricola apar cursuri care tin de informatica (Programare, Proiectare asistata de calculator, Retele de calculatoare, Sisteme de microprocesoare, samd). Daca nu a terminat Automatica / Calculatoare / Informatica(Matematica) poate fi incadrat pe unul dintre aceste coduri?

Da, poate fi angajat ca programator/analist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire: cor specializare informatica crinul39 crinul39 Cu ce cor as putea inregistra la ITM un angajat ce a terminat Fac. de mate-info, specializarea informatica 3 ani? (vezi toată discuția)
Scutire impozit cf ordin 539/2013 jeni123 jeni123 Buna ziua, Am absolvit ASE-Facultatea de Contabilitate si Informatica de gestiune (CIG) in anul 2002, cu examen de licenta. Pe diploma de absolvire este ... (vezi toată discuția)
Reducere impozit pe salariu - angajat it ContSters199599 ContSters199599 Buna ziua, In ce conditii un angajat poate beneficia de reducerea de impozit pe salariu ? Un subinginer de colegiu in profilul electric, specializarea ... (vezi toată discuția)