buna seara as avea si eu o intrebare santem patru frati parintii nostri au o casa mare si vreo 6 ha de pamint cu 2 zile in urma am aflat ca parintii au facut acte (vinzare cumparare )uneia dintre surori cum pot afla ce fel de contract a facut ,cum poate fi contestat daca e de vinzare cumparare, va multumesc mult
Nu puteţi cere desfiinţarea actului de vînzare atîta vreme cît părinţii dunt în viaţă. Este dreptul lor să dispună de bunuri.
Abia după decesul lor veţi putea cere reducţiunea actului dacă veţi putea dovedi că a fost o donaţie şi nu un act de vînzare-cumpărare, şi asta doar în măsura în care se va constata că donaţia vă încalcă rezerva succesoralp.
In cazul inc are cunoasteti nr de carte funciara si topo al imobilelor respective, va puteti adresa OCPI si sa solicitati eliberarea unei opii dupa foaia de avere. Acolo ar trebui sa vedeti nr. incheierii de intabulare si sa identificati actul in baza caruia s-a notat mentiunea precum si notarul care a cerut inscrierile in cauza.
Veti putea contesta cu succes actul de vanzare-cumparare daca reusiti sa demonstrati ca acest act a fost o simulatie. (in fapt ascunde o donatie sau pretul este disproportionat fata de valoarea reala a imobilului)
Veti putea contesta cu succes actul de vanzare-cumparare daca reusiti sa demonstrati ca acest act a fost o simulatie. (in fapt ascunde o donatie sau pretul este disproportionat fata de valoarea reala a imobilului)
Simulaţia nu este în sine un motiv de anulare a actului. Apoi, preţul priveşte doar părţile din act, nu şi alte persoane. Fraţii nu ar avea calitate procesuală într-o acţiune în anulare.
sora mea cu sotul sant in spania de fapt toti 4 frati santem dar sora mea are copii in romania si mai trimite bani pentru ei poate demonstacu chit de trimitere bani ca au fost de intretinere a parintilor mentionez ca tatal are o pensie de peste 9,5 mil lei si mama 4 mil