avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Domiciliu in Spania si testamentul in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Domiciliu in Spania si testamentul in Romania

O persoana care are domiciliul in Spania din martie 2014, in vista de 69 de ani, a facut un testament la notar in Romania in noiembrie 2014, lasind mostenire casa din Romania. Intrebarea este daca acest testament este valabil? Sau ar fi trebuit facut unde persona are domiciliul. Acum persoana a decedat.
Cel mai recent răspuns: florinahiba , utilizator 11:36, 25 Februarie 2016
Depinde si de cetatenia defunctului. Daca este roman, este ok testamentul in Romania.
este cetatean roman cu domiciliul in Spania. In cazul unei succesiun deschisa in instanta de judecata, trebuie facuta in Spania sau Romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Teodor Dobrean Teodor Dobrean un cetatean american dispune printr-un testament dat in SUA in favoarea unui cetatean roman. nu are mostenitori rezervatari. testamentul dat in SUA are ... (vezi toată discuția)
Succesiune - cum sa procedez in acest caz? Antoba Antoba Buna ziua, Tatal meu a decedat in februarie anul acesta. Era plecat definitiv din tara in 1976 si stabilit actualmente in SUA cu cetatenie americana. In ... (vezi toată discuția)
Buna seara.am și eu o întrebare.daca eu am o dezbatere succesorală ... misu27 misu27 Buna seara.Am și eu o întrebare.Daca eu am o dezbatere succesorală in România și sora mea cetățean român domiciliat în Spania la momentul ... (vezi toată discuția)