Buna ziua! Acum 3luni mi-am portat nr de tel de la Telekom la Digi. Contractul cu Telekom expirase cu o luna in urma. Portarea s-a facut undeva pe la jumatatea lunii (de facturare). Mentionez ca aveam un abonament de 8 E, cu aproximativ 200 de minute nationale si internationale. Pana sa se faca portarea, cu cateva zile inainte, am trimis un mesaj la Cost Control si aveam un cost suplimentar de pana intr-un euro, pentru niste mesaje trimise in afara retelei. In momentul portarii eu consumasem probabil in jur de 150 de minute nationale/internationale. Cand mi-a venit factura, care eu stiam ca va fi in jur de 35 de ron, a fost de fapt cam 135 ron pe motiv ca au recalculat factura dupa ce au redistribuit minutele lunare pe perioada in care eu inca am fost abonat la ei in luna respectiva. Deci, considerand ca eu am fost abonatul lor 15 zile din 30 ale lunii, ar fi trebuit sa beneficiez doar de 100 de minute nationale/internationale. Din moment ce eu consumasem cam 150, pentru cele 50 de minute eram taxata suplimentar. Mai nou am primit si Somatie de plataa de la o societaate de Recuperare Datorii, bine-nteles cu penalitatile aferente. Este legala recalcularea facturii in modul asta? Este legal sa se foloseasca de astfel de societati pt a intimida populatia? Eu auzisem ca astfel de firme de recuperari nu mai sunt in legalitate. O zi frumoasa!
Da, este legal, scrie si in contract cum se calculeaza minutele pentru fractiuni de luna. Este legal si chiar indicat sa apeleze la firme de recuperari.
Portare
valimar
Buna ziua !
Acum doi ani m-am portat de Orange la Telekom în conditiile in care mai aveam un an de contract cu Orange!portarea am facut-o din lipsa de ... (vezi toată discuția)