avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestare decizie indemnizatie CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestare decizie indemnizatie CIC

Buna ziua,

Am primit pe 3 feb (dar am aruncat plicul..) decizia pentru acordarea indemnizatie de crestere copil. Copilul e nascut pe 13 aprilie 2015, concediul de maternitate s-a terminat pe 14 aug (15-16 aug au sambata-duminica), deci pe 17 august mi-am suspendat contractul de munca si am intrat in CIC de 1 an. Cererea pentru indemnizatie am depus-o in jurul datei de 23 oct (in termenul celor 60 de zile lucratoare de la terminarea concediului de maternitate (luat integral dupa nastere). Decizia a hotarat acordarea indemnizatiei incepand cu data de 26 oct, desi ar fi trebuit sa fie 17 august.

Asadar vom merge la agentia de plati s-o contestam. Vroiam sa va intreb cum fac dovezile:
- ca sunt in termenul legal de depunere al contestatiei, in conditiile in care nu mai am plicul.
- ca am depus dosarul in termenul legal de 60 zile lucratoare de la terminarea concediului de maternitate.

Va multumesc pentru ajutor,
Andra

PS. As vrea sa mai stiu si daca in aceste conditii e mai 'benefic' contestatiei sa declar ca nu am primit decizia.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
total_kaos5, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 25 Februarie 2016
Faceti dovada cu numarul de inregistrare primit de la Primarie cand ati depus actele acolo.
total_kaos5 a scris:

.....

Asadar vom merge la agentia de plati s-o contestam. Vroiam sa va intreb cum fac dovezile:
- ca sunt in termenul legal de depunere al contestatiei, in conditiile in care nu mai am plicul.
- ca am depus dosarul in termenul legal de 60 zile lucratoare de la terminarea concediului de maternitate.

Va multumesc pentru ajutor,
Andra

PS. As vrea sa mai stiu si daca in aceste conditii e mai 'benefic' contestatiei sa declar ca nu am primit decizia.

1. Nu este nevoie sa faceti dovada ca sunteti in termenul de contestare.

2. NU este benefic sa sustineti ca nu ati primit aceasta decizie, intrucat daca vi s-a transmis prin posta exista dovada comunicarii acesteia care se regaseste la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar icc Magda Ionas Magda Ionas Buna seara,imi puteti spune cand ar trebui sa depun dosarul pt indemnizatia de crestere copil daca am inceput conc prenatal pe 01.11.2016 si am nascut in ... (vezi toată discuția)
Indemnizația Morar Monica Morar Monica De ce nu se acorda indemnizația de când sa născut copilul adică daca am născut pe 17 februarie 2018 mi-a zis cineva că mi se acordă indemnizația doar ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a actelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului IoanaNed IoanaNed Mi s-a nascut copilul pe 22 Septembrie si concediul de maternitate s-a terminat pe 17 Noiembrie. Pana cand pot depune dosarul pentru indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)