avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire !

Buna ziua .Am si eu o problema in legatura cu o mostenire .
Tatal meu a decedat acum 10 ani de zile . Mama mea pe atunci a facut succesiunea si evident ca 1/4 e partea ei si 3/4 e partea mea dintr un apartament ce a ramas al nostru . Eu vreau sa stiu daca pot vinde apartamentul acela . Si daca nu , ce pot face sa mi revina mie in totalitate iar apoi eu sa il vand .
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:18, 25 Februarie 2016
Nu puteti sa l vindeti daca mama dvs nu si da acordul si sa l vindeti impreuna. Ca sa l vindeti trebuie sa faceti un partaj si sa i dati mamei o sulta. Acesta sa face fie pe cale amiabila la notar, fie in instanta prin actiune de iesire din indiviziune.
ce acte imi trebuiesc si cat ma costa toata treaba asta ?multumesc
va trebuie cadastru si intabulare , acordul mamei si va veti prezenta ambele la semnarea vanzarii, certificate fiscale pt imobil, certificat de performanta energetica, adeverinta de la Asociatia de Proprietari ca sunt cheltuielile platite la zi, conturi bancare pentru a incasa pretul conform cotelor detinute.
Pentru partaj, actele de proprietate, cadastru si intabulare, adeverinta asociatia de proprietari.
Costurile nu se pot estima. mergeti la un notar cu actele de proprietate si vi se va spune.
La vânzarea , vanzatorii platesc impozit pe tranzactie.
Mama mea nu este de acord cu treaba asta . Eu vreau sa fac tot ce este nevoie sa mi vina mie aparatmentu pe numele meu ca eu apoi sa il vand.Nu am o relatie buna cu ea , ma dat afara . deci ce pot face in privinta asta ?cu toate actele de mai sus pot face ce trebuie si fara acordul ei sau cum procedez?
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
alessia08, utilizator
atunci faceti partaj fie in instanta , fie pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament pe baza unei procuri notariale mariabarbuc mariabarbuc Buna ziua, Pe numele meu s-a facut o procura notariala cu titlu gratuit (donatie) prin care pot vinde un apartament. As dori sa stiu cat timp este ... (vezi toată discuția)
Costuri contract vanzare-cumparare apartament flory 10 flory 10 m-ar interesa sa stiu ce acte imi sunt necesare sa trec un apartament pe numele meu de pe numele mamei (act de vanzare cumparare)si cam la cat se estimeaza ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)