Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților.Participă →
Sunt interesat de interpretarea conditiei de angajare, respectiv: nu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care i-ar face incompatibili cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.
In cazul meu s-a stabilit o pedeapsa de 1 an de inchisoare si s-a dispus amanarea aplicarii pe o perioada de supraveghere de 2 ani, printr-o hotarare defintiva pentru conducere sub influenta alcoolului.
Sunt curios daca sunt considerat compatibil sau nu inainte de reabilitare.
Multumesc.
Nu prea e vorba nici de latura subiectiva nici de functia care urmeaza a fi ocupata, ci strict de interpretarea juridica a acestei conditii de angajare: "nu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care i-ar face incompatibili cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea."
Incerc sa aflu daca infractiune pe care eu am comis-o se considera infractiune contra umanitatii, statului ori autoritatii... sau nu!