avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Funcție publică
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Funcție publică

Am o întrebare dacă ai o condamnare cu suspendare poți să mai deți o funcție publică
Cel mai recent răspuns: stefi1258 , utilizator 19:22, 23 Noiembrie 2018
Condamnare pentru ce infractiune ?
Pentru conducerea autovehicului sub influența băuturilor alcoolice.
Nu pot ocupa functii publice persoanele care au fost condamnate pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității, infracțiuni de corupție și de serviciu, infracțiuni care împiedică înfăptuirea justiției, infracțiuni de fals ori a unei infracțiuni săvârșite cu intenție care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției publice.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in institutii publice vs. mentiuni in cazier boby_yoghi boby_yoghi Sunt interesat de interpretarea conditiei de angajare, respectiv: [b][i]nu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra ... (vezi toată discuția)
Functionar public condamnat cu suspendare Sunt functionar public,si am fost condamnat cu suspendare conditionata la 6 luni si 2 ani de incercare,pentru alcool la volan.Cum imi influenteaza ,aceasta ... (vezi toată discuția)
Destituire funcționar public marius-costin marius-costin Daca un funcționar public,angajat al unei instituții din administrația publică locala,a fost condamnat de instanță la un an de închisoare cu suspendare ... (vezi toată discuția)