avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperare pensie

Socrul meu a lucrat in armata si s-a pensionat in 1983 dupa care in 1990 a plecat cu titlu de turist in strainatate drept pentru care i s-a suspendat pensia pana la revenirea in tara. El nu a mai revenit deoarece a obtinut acolo rezidenta si a devenit si cetatean al acelei tari fara a renunta la cetatenia romana. El nu a mai primit pensia timp de cativa ani dupa care a facut demersuri pentru a i se acorda pensia. Dar dupa cum sustine, pentru perioada pana la care a inceput sa i se acorde iar pensie, nu i s-a acordat pensia cuvenita.
Acum, desi au trecut ceva ani se gandeste daca ar exista vreo posibilitate de a recupera pensia neacordata pe perioada aceea de ani..

Alte discuții în legătură

Casatorie intre o romanca si un cetatean american whitecamelia whitecamelia va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. eu sunt romanca, divortata, am o fiica de 18 ani. doresc sa ma casatoresc cu un barbat cetatean american, ... (vezi toată discuția)
Carte de rezidenta iu2llia iu2llia buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care ... (vezi toată discuția)
Exista legislatie pt. pensie alimentara de minori retro 20 de ani? roxana21 roxana21 intre anii 1983-1990 pensia alimentara a 4(patru) copii minori a fost oprita din motiv de lipsa din tara a tatalui. acum tatal a revenit in tara si as vrea sa ... (vezi toată discuția)