avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... clauze abuzive in Contract de leasing
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

clauze abuzive in Contract de leasing

Buna ziua!!

Am semnat cu [EDITAT] in octombrie 2007 un contract de leasing financiar pentru un autoturism. Rata de leasing este compusa din marja de dobanda (3.3870-fixa) si euribor 3 luni (4.6130), fixa in primele 6 luni si apoi se modifica conform Art 3 din conditiile contractului. Acest articol prevede ca "nivelul ratei de dobanda de mai sus reprezinta nivelul MINIM al ratei de dobanda pe intreaga perioada de derulare a contractului, indiferent de evolutia Euribor 3 luni"
In aceste conditii, cand in oct 2007 euribor era 4.6130 iar azi este 0.9, eu platesc acceasi valoare la banca.

Se poate face ceva sa reduca rata in functie de noua cotatie a euribor? nu este abuziva clauza de mai sus?

Va multumesc anticipat
Ada
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: cornica , utilizator 13:29, 5 August 2009
Sfatul meu este sa faceti plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorului si totodata sa mergeti sa discutati cu cei de la [EDITAT] in vederea micsorarii ratei lunare !
B-)
SUCCES!
Va multumesc pentru raspuns. Ideea este ca fac plangere la ANPC dar ar trebui sa mergem intai la [EDITAT] sa "solutionam neintelegerile" asa cum scrie in contract. Intrebarea este cu ce lege ar trebui sa ma prezint acolo, ca sa am pece sa ma bazez. Aveti cumva idee?

Multumiri.
Buna ziua! Acceasi problema o am si eu cu [EDITAT], si tot la fel ma gandeam sa ma duc sa vorbesc cu ei de neintelegreile din contract.
Daca rezolvati ceva cu ei si ajungeti la o intelegere amiabila v-as ruga sa imi comunicati si mie cum au decurs lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marja fixa - contract leasing financiar gabiistancu gabiistancu Buna ziua, in 2007 am achizitionat un autoturism prin leasing financiar. In contractul initial sunt trecute urmatoare: Data incheiere contract ... (vezi toată discuția)
La decizia creditorului , dobanda nu scade chiar daca euribor la 6 luni a scazut jojogirl jojogirl Buna ziua , In contractul meu de credit la art.4 - Dobanda - este stipulata o clauza in care se mentiona ca \"la decizia creditorului , rata dobanzii va fi ... (vezi toată discuția)
Modificare dobanda banca romy78ro romy78ro IN ANUL 2010 AM CUMP PRIN PROGRAMUL PRIMA CASA UN APARTAMENT. AS DORI SA STIU CAT E DE LEGAL CA IN 2011 BANCA SA IMI TRIMITA HARTIE OFICIALA CA MI S-A ... (vezi toată discuția)