Am semnat cu [EDITAT] in octombrie 2007 un contract de leasing financiar pentru un autoturism. Rata de leasing este compusa din marja de dobanda (3.3870-fixa) si euribor 3 luni (4.6130), fixa in primele 6 luni si apoi se modifica conform Art 3 din conditiile contractului. Acest articol prevede ca "nivelul ratei de dobanda de mai sus reprezinta nivelul MINIM al ratei de dobanda pe intreaga perioada de derulare a contractului, indiferent de evolutia Euribor 3 luni"
In aceste conditii, cand in oct 2007 euribor era 4.6130 iar azi este 0.9, eu platesc acceasi valoare la banca.
Se poate face ceva sa reduca rata in functie de noua cotatie a euribor? nu este abuziva clauza de mai sus?
Sfatul meu este sa faceti plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorului si totodata sa mergeti sa discutati cu cei de la [EDITAT] in vederea micsorarii ratei lunare !
B-)
SUCCES!
Va multumesc pentru raspuns. Ideea este ca fac plangere la ANPC dar ar trebui sa mergem intai la [EDITAT] sa "solutionam neintelegerile" asa cum scrie in contract. Intrebarea este cu ce lege ar trebui sa ma prezint acolo, ca sa am pece sa ma bazez. Aveti cumva idee?
Buna ziua! Acceasi problema o am si eu cu [EDITAT], si tot la fel ma gandeam sa ma duc sa vorbesc cu ei de neintelegreile din contract.
Daca rezolvati ceva cu ei si ajungeti la o intelegere amiabila v-as ruga sa imi comunicati si mie cum au decurs lucrurile.