avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani

Bună ziua!
Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. Cîndva toate acestea aveau un singur proprietar care a lăsat la copii lor părinţii mei şi unchiul cumpărînd de la moştenitori. Anul trecut s-a făcut partajul locuinţei şi curţii la oficiul de cadastru unde s-a aflat că grădina are alt nr. de cf decît curtea şi casa şi pe actul respectiv încă sunt proprietari moştenitorii. Grădina este încercuit cu clădiri nu se poate intra numai prin curtea noastră şi plătim impozit pe teren de 42 de ani.
Moştenitorii respectivi sunt născuţi între anii 1883 - 1895, deci probabili morţi, vănzarea a fost făcut prin avocat în timpul respectiv, nu ştim cum putem trece pe numele părinţilor grădina.
În actul de vînzare - cumpărare nu a fost menţionat separat grădina, aşa am înţeles de la părinţi că în timpul respectiv nu se trecea pămînt pe numele lor nu ştiu cum erau legile, dar la primărie figurează şi se impozitează.
Ce pot să fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:19, 6 August 2009
buna ziua
contactati un avocat si mergeti pe uzucapiune ,iar de pe acum cautati mostenitorii celor care au vindut ca sa aveti cu cine va judeca ...
bafta
Cu moştenitorii moştenitorilor stăm prost . Unul dintre ei nu a avut copii dar am găsit cui a lăsat ce a mai avut, aici nu am probleme. La al doilea am găsit mormîntul în cimitir unde are trecut şi doi copii morţi. Al treilea atît ştim că a fost dus de o fată la Satu Mare. După nume unde pot să caut ? La cf moştenitorii sunt trecuţi cu nume maghiare, în contract de vînzare cumpărare schimbat numele în romănă. Dacă dau anunţi în ziar şi nu-mi răspunde nimeni pot să merg la instanţă că nu ştiu cine sunt moştenitorii? E cam aiurea...
cautati la evidenta populatiei. Puteti introduce actiunea in instanta iar daca nu aveti adresa lor puteti sa ii citati prin publicitate iar atunci procedura este legal indeplinita si nu este necesar sa se mai prezinte.
melinda67 a scris:

Cu moştenitorii moştenitorilor stăm prost . Unul dintre ei nu a avut copii dar am găsit cui a lăsat ce a mai avut, aici nu am probleme. La al doilea am găsit mormîntul în cimitir unde are trecut şi doi copii morţi. Al treilea atît ştim că a fost dus de o fată la Satu Mare. După nume unde pot să caut ? La cf moştenitorii sunt trecuţi cu nume maghiare, în contract de vînzare cumpărare schimbat numele în romănă. Dacă dau anunţi în ziar şi nu-mi răspunde nimeni pot să merg la instanţă că nu ştiu cine sunt moştenitorii? E cam aiurea...

Trebuie bine analizata chestiunea cu paratii.
Daca nu o rezolvati nu rezolvati nimic.
Contactati un avocat care sa incerce sa rezolve aceasta problema.
Mai inainte trebuie sa mergeti la o consultanta juridica.
Nu merge inceput procesul asa aiurea decat daca vreti sa riscati bani.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune shoru shoru se mai poate intenta un proces de uzucapiune ? cineva mi-a spus ca de vreo 2 ani nu se mai poate decat proces de intabulare ... Pe scurt : am un teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea! mishumishu mishumishu Uzucapiunea! Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Daca un teren/curte cu o casa, plus o gradina sunt administrate de o persoana ... (vezi toată discuția)