avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesionarea terenului din fata casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesionarea terenului din fata casei

Buna ziua!Luna aceasta s-a terminat la 100 m de casa mea constructia unui bloc nou.O persoana cu bani din judet a concesionat terenul (proprietate a primariei) din fata blocului nou lasand proprietarii fara cale de acces.Acum vecinul meu care se afla in conflicte cu mine de multi ani ameninta ca merge la primarie si concesioneaza terenul din fata casei mele lasandu-ma si pe mine fara cale de acces.Intrebarea mea: este posibil acest lucru?Mentionez ca nu am posibilitatea sa mi-l concesionez eu deoarece costa destul de mult.Mai mentionez ca terenul din fata portii si pana in drum masoara aproximativ 50mp.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:22, 5 August 2009
Indiferent daca concesioneaza sau nu acel teren , respectivul este obligat sa va lase drum de servitute ca sa puteti ajunge la proprietate!
Problema este ca el il va concesiona in scopul construirii si atunci va veti trezi cu un mare bloc in fata casei!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune Misha15 Misha15 Se poate concesiona un teren ce constituie cale de acces spre locuință? Menționez ca în urma dezmembrării imobilului au rezultat 2 loturi, unul la ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)
Eliberare autorizatie de constructie fara cale de acces catre un drum public MariusAnA MariusAnA Buna ziua ! Am o problema care am aflat-o de curand, legata de calea de acces catre o proprietate pe care se afla in prezent si o casa in constructie. In ... (vezi toată discuția)