Ar fi indicat sa ne spuneti ce scrie in rechizitoriu sau ce retine instanta la situatia de fapt in hotararea de condamnare raportat la infractiunea de lipsire de libertate, din descrierea dvs nu poate fi vorba de savarsirea acestei infractiuni si nu cred ca o instanta din Romania poate retine doar ce spuneti dvs si sa va condamne. Eu inteleg ca vorbim de o infractiune flagranta si dvs, fiind persoana vatamata, ati prins faptuitorul dupa care ati chemat politia, procedura in conformitate cu dispozitiile legale.
ART. 293 c.p.p.
Constatarea infracţiunii flagrante
(1) Este flagrantă infracţiunea descoperită în momentul săvârşirii sau imediat după săvârşire.
(2) Este de asemenea considerată flagrantă şi infracţiunea al cărei făptuitor, imediat după săvârşire, este urmărit de organele de ordine publică şi de siguranţă naţională, de persoana vătămată, de martorii oculari sau de strigătul public ori prezintă urme care justifică suspiciunea rezonabilă că ar fi săvârşit infracţiunea sau este surprins aproape de locul comiterii infracţiunii cu arme, instrumente sau orice alte obiecte de natură a-l presupune participant la infracţiune.
#M2
(3) În cazul infracţiunii flagrante, organele de ordine publică şi siguranţă naţională întocmesc un proces-verbal, în care consemnează toate aspectele constatate şi activităţile desfăşurate, pe care îl înaintează de îndată organului de urmărire penală.
(4) Plângerile şi cererile prezentate în scris, corpul delict, precum şi obiectele şi înscrisurile ridicate cu ocazia constatării infracţiunii sunt puse la dispoziţia organului de urmărire penală.
#B
ART. 310
Dispoziţii privind luarea unor măsuri faţă de făptuitor
(1) În cazul infracţiunii flagrante, orice persoană are dreptul să îl prindă pe făptuitor.
(2) Dacă făptuitorul a fost prins în condiţiile alin. (1), persoana care l-a reţinut trebuie să îl predea de îndată, împreună cu corpurile delicte, precum şi cu obiectele şi înscrisurile ridicate, organelor de urmărire penală, care întocmesc un proces-verbal.
Stimate domn,
Nu am ce sa recunosc....caci sunt nevinovat
Individul avea undeva la 21 ani atunci.
Despre vatamare corporala....am inteles ca nu mai am ce sa fac caci are un act si trebuia atunci sa fac demersuri...dar despre lipsire de libertate??
Daca ati fost condamant si hotararea este definitiva, in acest moment pentru toata lumea sunteti vinovat, nu mai subzista prezumtia de nevinovatie daca vreti sa intelegeti.
Judecatorul v-a condamnat in baza unor probe, daca s-ar fi retinut exact ceea ce spuneti dvs, eu nu vad posibila o condamnare, dvs poate sunteti subiectiv si posibil sa nu spuneti exact situatia de fapt, din acest motiv v- am solicitat sa ne spuneti ce s-a retinut in actul de inculpare si in hotarare, pana la urma incercam sa va ajutam, nu suntem aici sa va judecam din nou.
Aici pe forum avem f.multi avocati bine pregatiti si care pot sa va fie de real ajutor cu conditia ca dvs sa le cereti sprijinul si poate ca daca au o ,,fereastra " sa va fie sustinator in instanta.
Nu ezitati si adresati-le rugamintea,in rest va doresc sa rezolvati in mod favorabil.
Succes,
a.s
Domnilor/Doamnelor interlocutori,
Va multumesc frumos pentru sfaturi.
Este normal ca sa fiu subiectiv, caci ceea ce vedeam la stiri cu erori si nedreptati mi se intampla mie acum.
In parerea mea,si a multora inclusiv a avocatilor, cand un om are niste vatamari nu este respins la Urgenta in ziua care se duce iar a doua zi la alta clinica se constata fractura de maxilar.
De asemeni daca eram eu acela care rupea maxilarul , facea plangere impotriva mea nu a unui autor necunoscut (ma gandesc ca eu eram cunoscut din momement ce in seara respectiva am chemat Politia, ne-am dus impreuna la Politie, am facut plangere si binenteles legitimat).
Ma gandesc ca nu poti fi condamnat fara plangere pe numele meu (nu a existat niciodata).
Ma gandesc ca daca fuge il prinzi pe individ....pai altfel cum?
Ma gandesc ca daca individul spune ca imi stingeam tigara pe fata lui (eu nu am fumat niciodata, si in expertiza medicala nu scria ca a avut nici o zgarietura sau altceva de genul) .....si multe ate minciuni strigatoare la cer...
De ce am scris aici?? Sincer, am scris cu gandul ca poate cineva va vedea ce nedreptate mi se face si un control de la centru sa se faca asupra cazului asta ....sa se vada cine si de ce are interese sa faca o nedreptate.
Am mai scris cu gandul ca am fost unul din acei oameni care au crezut ""In Romania bine facuta"" si eu tot ce fac este sa educ copii in sensul asta (amandoi copii sunt olimpici) cat si eu prin munca mea (muncesc pentru una din cele mai mari companii din lume in pozitie cheie) si oriunde am lucrat am scrisori de apreciere....si nu de la Romani.....si ma gandeam ca toate astea arata ce fel de om sunt.
Nu am vrut nici o secunda sa-mi fac dreptate singur (aveam full casco la masina) ci am vrut sa dau un exemplu semenilor mei si sa incerc printr-un simplu gest sa imping si eu Romania catre drumul cel bun.
Inca cred ca se poate intampla un miracol si persoane bine intentionate vor citi ce se intampla.
Nu este definitiv, mai este apelul.
O zi frumoasa si multumesc pentru sustinere!