Bunicii mele i s-a facut dosar de executare silita in urma nerespectarii contractului de credit. Suma pe care trebuie sa o plateasca ajunge undeva la 4,100 lei in total cu cheltuielile de execulare silita.
I s-a facut poprire la Casa Locala de Pensii si asupra unor conturi deschise la doua banci. Conturile sunt goale.
Ieri am incercat sa-l contactez pe executorul judecatoresc care se ocupa de acest dosar, insa am reusit sa vorbesc cu o secretara care mi-a spus ca nu exista posibilitatea sa se ridice poprirea pe pensie si i se va lua 1/3 din venitul lunar.
Ce ma intereseaza pe mine acum, in somatia de plata venit in data de 19 a acestei luni, acolo unde spune ca i s-a infiintat poprire asupra veniturilor si asupra celor doua conturi, nu apare scris si ultimul cont deschis acum o saptamana la o alta banca.
Acel cont a fost deschis pentru a-i trimite bani. Nu stiu cum sa procedez, mi-e teama sa nu fie opriti, atata timp cat e pe numele ei, chiar daca nu apare in somatia de plata. :(
Poprirea bancara e abuziva, atata vreme cat se poate identifica un tert poprit generator de venituri. Banca este doar un tezaurator de venituri. Poprirea se pune la generator in limita a max 1/3 din venitul net respectiv.
Cel mai bine era ca bunica sa se inteleaga cu banca pe o reesalonare de rate la 1/3 din pensie.
Acum, practic, dat fiind raspunsul in poprire a casei de pensii, ar trebui sa cereti executorului constatarea tertului poprit si ridicarea popririlor bancare. Tre sa va raspunda in 5 zile.
Am lasat un e-mail executorului judecatoresc. Astept raspuns. Somatia de plata a fost emisa in data de 19.02.2016, contul a fost deschis in data de 17.02 2016.
Mi-e teama sa virez bani in acel cont. Nu vreau sa fac o prostie.