Suntem impreuna cu fratele meu copii unui tata. Acelasi tata a fost casatorit anterioe cu o alta femeie si, dupa un timp, a divortat de ea. S-a nascut din casatoria lor o fata dupa divortul sotilor. Tatal meu a recunoscut-o in acte si fata a purtat numele lui. Femeia, insa s-a recasatorit dupa un timp si noul sot a facut fetei un alt certificat de nastere, adoptand-o si schimbandu-i numele. Tata, dupa divortul de prima sotie s-a casatorit cu mama si m-a facut pe mine si pe fratele meu. Locuinta in care am stat. tata, mama si noi copii era a statului titularul contractului fiind tata. Tata a murit in 1971 si dupa 1990 mama a cumparat apartamentul de la stat. Acum la succesiunea dupa tata apartamentul s-a impartit intre mama, eu si fratele meu. Sora mea, daca este fata lui tata, desi a fost adoptata de alta familie, schimbandu-i-se numele in noul certificat de nastere, poate folosi vechiul certificat de nastere ca sa dovedeasca ca este fata lui tata si sa mosteneasca o parte din apartament ?
Art. 56 alin. (3) Legea 273/2004 republicata si modificata, spune asa:
"In momentul stabilirii filiatiei prin adoptie, rudenia fireasca dintre adoptat si descendentii sai, pe de o parte, si parintii sai firesti si rudele acestora, pe de alta parte, inceteaza..."
Cu alte cuvinte, copilul adoptat nu mai are nici un drept la averea parintilor biologici.