avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, copil adoptat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, copil adoptat

Suntem impreuna cu fratele meu copii unui tata. Acelasi tata a fost casatorit anterioe cu o alta femeie si, dupa un timp, a divortat de ea. S-a nascut din casatoria lor o fata dupa divortul sotilor. Tatal meu a recunoscut-o in acte si fata a purtat numele lui. Femeia, insa s-a recasatorit dupa un timp si noul sot a facut fetei un alt certificat de nastere, adoptand-o si schimbandu-i numele. Tata, dupa divortul de prima sotie s-a casatorit cu mama si m-a facut pe mine si pe fratele meu. Locuinta in care am stat. tata, mama si noi copii era a statului titularul contractului fiind tata. Tata a murit in 1971 si dupa 1990 mama a cumparat apartamentul de la stat. Acum la succesiunea dupa tata apartamentul s-a impartit intre mama, eu si fratele meu. Sora mea, daca este fata lui tata, desi a fost adoptata de alta familie, schimbandu-i-se numele in noul certificat de nastere, poate folosi vechiul certificat de nastere ca sa dovedeasca ca este fata lui tata si sa mosteneasca o parte din apartament ?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 21:05, 26 Februarie 2016
Buna seara,

Art. 56 alin. (3) Legea 273/2004 republicata si modificata, spune asa:
"In momentul stabilirii filiatiei prin adoptie, rudenia fireasca dintre adoptat si descendentii sai, pe de o parte, si parintii sai firesti si rudele acestora, pe de alta parte, inceteaza..."
Cu alte cuvinte, copilul adoptat nu mai are nici un drept la averea parintilor biologici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot modifica parintii in certificatul de nastere? felixtm felixtm Buna doresc sa ajut pe cineva si de aceea va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare. X si Y au facut un copil desi femeia Y inca nu terminase procesul de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catre tata axiclau axiclau buna ziua,as dori sa intreb si eu ceva si va multumesc tare mult daca ma ajutati. in ziua de azi nimic nu mai e credibil de acee a am si eu o dilema. am sora ... (vezi toată discuția)