Doresc sa aflu cum se poate obtine dovada de nerevocare a unui testament de la Camera Notarilor Publici, ce acte sunt necesare si ce calitate trebuie sa aiba solicitantul.
Atunci cand ati postat acel topic ati spus ca nu exista testament si cereati sa aflati ce mostenitori au dreptul legal la succesiune! Daca discutam de acelasi caz!
Puteti verifica la camera notarilor publici din raza unde si-a avut ultima oara domiciliul defunctul daca s-a deschis vreo succesiune pe numele acestuia si care sunt persoanele care au solicitat dezbaterea succesiunii!
Nu exista o evidenta a testamentlor deoarece acestea sunt revocabile!B-)
Este vorba de acelasi caz la care am specificat ca "In timpul vietii cei doi constituie un act notarial prin care stabileau ca fiecare sa-l mosteneasca pe celalalt"
Ulterior intrand in posesia documentelor mentionate mai sus acestea sunt denumite "Testament" si sunt in numar de 2 fiecare dintre cei doi soti lasand mostenire sotului supravietuitor toate bunurile.
Luind legatura cu un notar asa cum mi-ati sugerat la raspunsul din postul precedent pentru obtinerea unui certificat din care sa reiasa calitatea de mostenitor(a unuia din fratii supravietuitori din care unul este tatal meu fiind in total 3 frati supravietuitori), acesta a recomandat obtinerea unei nerevocari a testamentului sotiei defunctului(care a decedat prima si astfel prin testamentul mai sus mentionat a lasat toate bunurile sale sotului supravietuitor-unchiul meu-a carui mostenire este pusa acum in discutie) .
Aceasta dovada de nerevocare am inteles ca se obtine de la Camera Notarilor Publici dar nu am reusit sa mai aflu amanunte despre cum se poate obtine aceasta dovada.
Mostenire
Ella2
Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)