avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie Suspect Evaziune Fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie Suspect Evaziune Fiscala

Buna ziua
Am primit un A4 in posta intitulat Citatie privind Dosar Evaziune Fiscala. Urmeaza sa ma prezint luni la ora 9 la Serviciul de Investigare Infractiuni Economice in calitatea de SUSPECT;

Ce ma poate intreba agentul care m-a somat?
Ce se poate intampla (worst case scenario) ?
La ce sa ma astept ?

Mentionez urmatoarele:
Sunt asociat si administrator la 2 firme (SRL-uri, Neplatitoare de TVA).
- Prima sunt unic asociat (100%) si administrator - ma ocup cu constructia de site-uri;
- La cea de-a doua sunt asociat (50%) si administrator;

La prima firma Datorez anaf-ului 15.360 lei impozite si taxe de aproximativ 12 luni din cauza lipsei de capital. Cred ca acest fapt ma incadreaza in legea 241/2005 Art. 6 si cred ca mi se aplica Art. 10 al. 1) 'Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar.'

Ce reprezinta sanctiune administrativa, amenda? Care este minimul si maximul acestei amenzi?

Ce efect se exercita asupra celei de-a doua societati?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:40, 29 Februarie 2016
Avocat gasiti si in 5 minute, avocatii penalisti sunt in general disponibili daca sunt platiti, mai ales cand e vorba de masuri preventive.
Oricum, nu sunteti obligat sa dati declaratie daca nu doriti, incercati eventual sa stabiliti cu organul de urmarire o alta data in care sa va prezentati cu un avocat.
Da, avocatii penalisti și noaptea lucrează și sunt la audieri când este necesar.
Avocat se poate găsi ușor doar cu plata lui sa nu fie probleme.
Pe timp de zi costurile sunt mult mai reduse.

Dacă ați mai fost audiat și nu va retine nu sunt probleme la acest moment.
Veți avea timp sa va apărați pe ceea ce mai va rămâne de aparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin bogdan1989 bogdan1989 daca am luat din kaufland in decembrie 2010 niste produse in valoare de 250 ron a venit politia au recuperat toate produsele intacte am fost la politie am dat ... (vezi toată discuția)
Bună.....am primit o citație de la poliție având calitatea ... Bunicutza Bunicutza Bună.....am primit o citație de la poliție având calitatea de suspect în ceea ce privește o faptă pe care se presupune că aș fi savarsito in 2016..... ... (vezi toată discuția)
Pot fi reținut ? Cojocaru Vlad Cojocaru Vlad Am fost chemat pt a da declarații intr-un dosar penal in calitate de suspect . Când ma voi duce este posibil sa fiu reținut sau Arestat preventiv atâta ... (vezi toată discuția)