avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună.....am primit o citație de la poliție având ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună.....am primit o citație de la poliție având calitatea ...

Bună.....am primit o citație de la poliție având calitatea de suspect în ceea ce privește o faptă pe care se presupune că aș fi savarsito in 2016..... Întrebarea este se poate dispune reținerea mea in arest în cazul în care mă prezint la audieri...?.... mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:44, 2 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent daca va prezentați sau nu la audiere tot veti putea fi reținut.
Mergeti la avocat ca sa vedeți cum se prezintă situatia si sa vada daca va poate scoate din arest in caz de probleme.
Recomandat este sa va prezentați. Aveti dreptul sa fiti asistat de avocat.
Pot exista si situatii in care sa fie arestati toti cei care merg si sa scape cei care ajung mai tarziu desi se va incerca arestarea lor.
Sunt cazuri si cazuri dar niciun caz nu seamana cu altul.
Depinde de foarte multe lucruri...
De cativa ani incoace, insa, multi apeleaza la avocat dupa ce sunt arestati si nu pana sa fie arestati tocmai pentru a evita sa fie arestati.
De cativa ani ma minunez de acest lucru.
Sunt si foarte multi arestati total surprinzator dupa estimarea mea, ca observator independent fara sa fiu implicat direct in caz, ceea ce nu este deloc bine dar aceasta este situatia si oamenii aleg singuri.
Cred ca nici nu prea mai pun mare pret pe libertate oamenii de cativa ani.Nu vad alta explicatie logica.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ok....chiar daca fapta a fost săvârșită în 2016?.... Ce temeiuri poate invoca organul de cercetare penala că să poată să mă rețină?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Indiferent daca va prezentați sau nu la audiere tot veti putea fi reținut.
Mergeti la avocat ca sa vedeți cum se prezintă situatia si sa vada daca va poate scoate din arest in caz de probleme.

Daca veniti cu astfel de aparari nu numai ca o sa ii enervati dar riscati sa va si retina.
Eu ma bazez pe ceea ce trebuie facut in concret de avocat si de aceea spun de foarte multi ani, de mai bine de 20 de ani, ca trebuie evitata arestarea.
Este treaba organului de ancheta sa va aresteze si treaba avocatului sa nu fiti arestat.
Insa, eu nu am nimic impotriva sa fie arestat oricine nu imi este client si nu prea ma intereseaza.

O sa va dau un exemplu care nu are legatura cu dvs.
In caz de omor persoana poate fi arestata si dupa 9 ani fara probleme deosebite daca nu se apara bine.
Si in multe alte cazuri la fel.
Este insa la fel de adevarat ca la fel de bine se poate sa nu fie arestata persoana dar nicidecum pentru ca au trecut 9 ani.

Sa stiti ca pe cei ca dvs. eu nu ii cotez deloc cu sanse in caz de propunere de arestare preventiva si am in general o precizie extrem de mare, enervant de mare chiar ca parca as fi prezicator.
Este bine sa fiti diligent.
Insa, este dreptul dvs, sa faceti ce credeti.
De abia ce spuneam ca oamenii nu prea mai pun pret pe libertate de cativa ani.
Sunt un observator foarte atent.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in curând se vor termina cele 29 de zile de arest ... MirunaMiclea MirunaMiclea Buna ziua ! In curând se vor termina cele 29 de zile de arest preventiv pt iubitul meu .As dori sa știu dacă va fi judecat sau dacă voi fi chemată și eu ... (vezi toată discuția)
Am fost chemată într-un dosar penal întâi neoficial, ca martor, iar acum în calitate de suspect de complicitate. am nevoie de avocat când mă voi duce la declarații? Cojocaru Vlad Cojocaru Vlad Buna ziua , acum 1 an prietenul meu a fost chemat in calitate de suspect intr un dosar de trafic cu substanțe psihoactive ( mai mulți necunoscuți declarând ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)