avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 544
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 544

Art. 21. - (1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autorităţi ori instituţii publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere şi atrage răspunderea disciplinară a celui vinovat.

(2) Împotriva refuzului prevăzut la alin. (1) se poate depune reclamaţie la conducătorul autorităţii sau al instituţiei publice respective în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă de către persoana lezată. ,,,,,,vreau să știu se referă la 30 de zile calendaristice sau lucrătoare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 1 Martie 2016
Se refera la zile calendaristice.
Zilele se calculeaza pe zile libere, conform NCPC, adica nu se ia in calcul ziua in care incepe sa curga termenul si nici ziua in care se implineste termenul,asta inseamna zile calendaristice.
adică se pun și zilele de sâmbătă și duminică ,respectiv sărbători legale ? pt că la primărie au zis că nu se pun zilele de sămbătă și duminică ,,,,doar zilele în care se lucrează ,,,specifică undeva asta ? termenul ? am înțeles că în codul de procedură ,dar unde ?
C.proc.civ.
Articolul 181 Calculul termenelor
(1) Termenele, in afara de cazul in care legea dispune altfel, se calculeaza dupa cum urmeaza:
1. cand termenul se socoteste pe ore, acesta incepe sa curga de la ora zero a zilei urmatoare;
2. cand termenul se socoteste pe zile, nu intra in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ziua cand acesta se implineste;
3. cand termenul se socoteste pe saptamani, luni sau ani, el se implineste in ziua corespunzatoare din ultima saptamana ori luna sau din ultimul an. Daca ultima luna nu are zi corespunzatoare celei in care termenul a inceput sa curga, termenul se implineste in ultima zi a acestei luni.
(2) Cand ultima zi a unui termen cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza.

Articolul 182 Implinirea termenului
(1) Termenul care se socoteste pe zile, saptamani, luni sau ani se implineste la ora 24,00 a ultimei zile in care se poate indeplini actul de procedura.
(2) Cu toate acestea, daca este vorba de un act ce trebuie depus la instanta sau intr-un alt loc, termenul se va implini la ora la care activitatea inceteaza in acel loc in mod legal, dispozitiile art. 183 fiind aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează termenul de apel? CalinuMihai CalinuMihai \" ...cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul X. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi,........ \" ... (vezi toată discuția)
Informare calcul termen plata timbru adystre adystre Buna ziua, Am de platit o taxa de timbru judiciara.Am primit comunicarea in data de 13 Iunie ac.Am la dispozitie 10 zile din momentul comunicarii ca sa pot ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare o.c.p.i. silvia1968 silvia1968 Buna ziua, Cum se calculeaza acest termen de 15 zile de la comunicare? Zile lucratoare sau calendaristice? Multumesc (vezi toată discuția)