Am si eu o speta la care doresc sa ma ajute cineva.
E vorba de un imobil (o darapanatura) cu terenul aferent in care au locuit 2 batrani, acum decedati. Cei 5 copii pe care-i au, nu locuieste niciunul in acea casa. Din cei 5 mai traiesc 2, de la restul exista nepoti, insa toti sunt imprastiati prin tara, prin afara ei, nu stie unul de altul, nu se stiu adresele.
Succesiunea nu s-a facut la data decesului, imobilul ramanand de izbeliste.
Unul din cei 5 frati, a mai trecut anual pe la locuinta, fara sa plateasca impozitul.
O parte din terenul agricol este dat la asociatie, iar respectivul fiu tine legatura cu asociatia, mai ia uneori ceva foloase, dar nesemnificativ, abia isi scoate banii cheltuiti pe transport pana acolo. Imobilul fiind undeva intr-un sat izolat.
As vrea sa stiu daca respectivul urmas poate fi urmarit in vreun fel pentru plata impozitului, tinand cont ca nu are acel imobil pe nume, nefiind facuta succesiunea.
A incercat de cateva ori sa-i coopteze si pe ceilalti urmasi sa faca succesiunea, insa fara rezultat.
Si daca da, dupa cati ani ii poate veni notificare / somatie. De la ce suma in sus.
Momentan s-au strans vreo 1400 lei datorie.
Multumesc.
Nu exista minim de suma pentru care sa se dispuna executarea silita si comunicarea de somatie
Atat timp cat nu a fost dezbatuta succesiunea,respectiv nu exista proprietar al bunului imobil+teren,debitul se va majora continu
Posibil ca la un moment dat administratia fiscala pebtru recuperare debit acumulat sa dispuna executarea silita a imobilului,procedura complexa in cuprinsul careia se poate dispune inclusiv dezbaterea succesiunii
In 2003 a murit soțul meu,nu am făcut succesiunea,am avut o mașină Ford Sierra capacitate 2300,am dat-o la fier vechi in 2009,și am considerat că nu este corect să plătesc un impozit pentru un mobil inexistent,nu am putut face radierea pentru că nu aveam succesiunea, acum doresc să fac succesiunea și să vând Apartamentul,dar mi se calculează un impozit enorm pe mașina ,am toate actele că am dus-o la fier vechi .Cum trebuie să procedez? Mulțumesc