avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Date identitate administrator societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Date identitate administrator societate

Buna ziua,
am o intrebare referitoare la situatia in care se afla un angajat care trebuie sa semneze un contract de munca cu administratorul firmei. Acest administrator nu a fost cunoscut de nimeni in firma respectiva. Mai mult, in contractul respectiv, respectiva persoana nu este identificata decat cu numele (Nu exista adresa sau cnp serie buletin sau altceva). Este mentionata doar firma, adresa si codul fiscal. In acelasi timp firma are un CEO si un director executiv dar nu exista nici un document semnat oficial de aceste persoane decat mailuri de serviciu in care se recomanda ca CEO & chairman si respectiv executive manager.
Intrebarea este: la ce riscuri se expune un astfel de anjajat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 28 Februarie 2016
Buna seara,
Angajatul semneaza cim-ul cu angajatorul, care este firma, nu administratorul ca persoana, in nume propriu. Este in regula, atat se trece ca si date cat ati mentionat dv., numele administratorului ca si reprezentant legal, dar nu sunt necesare alte date ca cnp, serie, etc.
Cat despre administrator, daca aveti dubii, puteti face "cercetari", dar atata timp cat cim-ul este semnat si inregistrat la ITM, vi se achita salariul si asigurarile...eu nu cred ca va expuneti la oarecare riscuri.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
@ unTata

In c.i.m. se mentioneaza obligatoriu identitatea partilor - angajator si salariat .Nu este obligatoriu sa se mentioneze si datele de identificare ale reprezentantul legal al angajatorului.

Art. 17. C.mun.
...
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
...
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
...
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
Povestea este putin maicomplicata dar deocamdata aceasta era intrebarea la care cautam un raspuns.
Va multumesc.
Daca mai aveti nelamuriri le puteti posta pe Forum, unde veti gasi o indrumare pentru solutionarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil pentru date incomplete factura ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este daca o firma care primeste in contabilitate o factura care nu are completat numele si CNP-ul persoanei care emite factura ... (vezi toată discuția)
Act aditional u_ella u_ella Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare.Vreau sa fac un credit si mi-au cerut act aditional pentru schimbare de nume(sunt casatorita de curand ... (vezi toată discuția)
Partener de afaceri strain.ce trec pe contract? MrFB MrFB Buna ziua! Daca in calitate de agent imobiliar voi reprezenta un cetatean strain care detine o firma in tara natala bazata pe dezvoltare imobiliara iar aici ... (vezi toată discuția)