avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna tuturor !!! Am si eu o intrebare, daca se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna tuturor !!! Am si eu o intrebare, daca se poate doresc un raspuns clar si concis - taxe notariale platite de doua ori

Am locuit in concubinaj timp de 17 ani, la momentul potrivit am gandit un pic pripit #-o , am fagaduit unei doamne ca ma casatoresc cu ea, dupa care am cumparat 2 immobile unul in Oras altul la tara :frantic:, ca sa-mi arat prostia #-o recunosc am trecut totul pe dansa, dar pot dovedi ca bani sunt ai mei primiti dintr-o vanzare al unui alt imobil. Problema sta in felul urmator : Ea m-a parasit inainte de a ne casatori ramanand gravida cu alt cineva rusinea mea :sorry: , acestea au fost un fel de dar de logodna daca pot afirma asta, aratand cat de mult doresc sa raman cu dansa :justcuz:. Acum este casatorita de 2 ani are si un copil =D> , desi doreste restituirea bunurilor anterioare, de pana la ruperea logodnei, recunoaste ca sunt bunurile mele si doreste sa mi le restituie, cum putem proceda daca nu am fost casatoriti #-o ????? cu mentiuneaa eu am platit odata acele taxe de vanzare cumparare, este putin absurd si de neinteles cum ar mai trebui sa platesc odata idem acele taxe, dar mai penibil e ca ea nu doreste sa plateasca impozitul de vanzator daca facem un act de vanzare cumparare, sarcina imi revine tot mie. #-o #-o :( chiar daca puteti sa ma ajutati cu o indrumare vi-as fi recunoscator. Va multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: Attila János Szűcs , Alte profesii 19:26, 2 Martie 2016
Stiti cum se zice ca prostia se plateste.. va trebui sa platiti si actele de transfer. Banuiesc ca femeia nu sta in ele si nu le-a inchiriat, nu vad de ce ar plati .
Faceti un contract de dare in plata, nu de vanzare explicit ca nu dati bani pe ele, ati dat in trecut.
E de apreciat ca vrea sa vi le dea inapoi, asta va scuteste de pierdere de timp in instanta.
Inchiriati o vreme ap din oras sa aveti bani de acte.
Subscriu la opinia anterioara, nu cred ca ar tb sa va faceti grija taxelor notariale ci mai mult sa va faceti griji ca fosta dvs concubina sa nu se razgandeasca si sa fiti nevoit sa rezolvati in instanta.Sfatul meu este sa va grabiti...
Nu desigur eu locuiesc in domiciliu respective, iar in cealalta la tara, parintele meu.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
Attila János Szűcs , Alte profesii
Va recomand sa va grabiti cu actele pana mai vrea sa va returneze acele bunuri altfel o eventuala judecata va costa timp si bani.Asa ca mai danditi-va cu taxele notariale
neversaynever a scris:

Va recomand sa va grabiti cu actele pana mai vrea sa va returneze acele bunuri altfel o eventuala judecata va costa timp si bani.Asa ca mai danditi-va cu taxele notariale

Eu am gandit mai toate variantele, nu prea gasesc solutii, sunt student la zi ma intretin singur, traiesc din 700 RON in prezent. Solutia ar fi sa ies sa talharesc ?! Daca cei ca domnii Pipera, Boroi si altii nu se gândesc si la aceste aspecte al societatii, ale neputintei, timpul trece in prescriptie. Nu am alte venituri, parintele nu ma poate ajuta din pensia de 600 RON. Oportunitatile le cunosc si le interpreteaza legislatorii care au participat la dezbaterile NCC. In rest no coment !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire limac limac Tatal este casatorit a doua oara si are un copil din prima casatorie , cea dea doua sotie are si ea un copil dintr-o casatorie anterioara. ; tatal a primit ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac donatie sau vinzare cumparare benni benni Vreau sa fac un act cu tatal meu pe un apartament, precizez ca tatal meu are 2 apartamente proprietate personala si se casatoreste in luna iunie cu o doamna ... (vezi toată discuția)
Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din venituri proprii de dinaintea casatoriei, sotul actual semnand ca nu are nici un fel de pretentie nici prezenta nici viitoare pmarinoiu pmarinoiu Am fost vaduva si m-am recasatorit.Am avut un apartament numai pe numele meu inainte de a ma recasatori, pe care l-am vandut in timpul re-casatoriei. Cu banii ... (vezi toată discuția)