avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala lipsa adresa martor asistent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala lipsa adresa martor asistent

Buna ziua ,

In speta ,mi s-a comunicat un proces verbal prin posta ,fata de care voi depune plangere contraventionala .La rubrica martor care ia act de refuzul meu de a semna (de fapt nici nu am fost de fata la redactarea pv si acesta nu avea cum sa ia act de vreun refuz ci doar ca nu ma aflam de fata ) ,nu este scrisa nicio adresa a acestuia ci doar cnp,serie si nr. carte de identitate.Fata de acest aspect v-as ruga sa imi raspundeti ,daca imi pot formula apararea cum ca actul a fost intocmit nelegal astfel : ART. 19 OG 2/201
(1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări,
care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia. Coroborat cu ART. 33

Judecătoria va fixa termen de judecată, care nu va depăşi 30 de zile, şi va dispune citarea contravenientului sau, după caz, a persoanei care a făcut plângerea, a organului care a aplicat sancţiunea, a martorilor indicaţi în procesul-verbal sau în plângere, precum şi a oricăror alte persoane în măsură să contribuie la rezolvarea temeinică a cauzei.

Mentionez ca procesul verbal imi produce o vatamare patrimoniala de 500 lei.

1.In ceea ce priveste datele personale ale martorului din actul de identitate ,lipsa mentionarii adresei acestuia echivaleaza cu lipsa datelor personale ceea ce ma imi vatama dreptul de a-l propune martor intrucat nu-i cunosc adresa la care sa fie citat ?

2.Lipsa adresei martorului face imposibila aplicarea articolului 33 din og 2/2001 in mod evident ,intrucat judecatoria nu il poate cita .Este aceasta o nulitate absoluta sau relativa ?

3. Daca este relativa , vatamarea mea se prezuma sau trebuie sa o dovedesc ?Care ar fi acea vatamare in afara celei patrimoniale?

V-as ruga din tot sufletul sa-mi raspundeti in primul rand la cele 3 intrebari alaturi de alte consideratii pe care le considerati necesare .Acum imi pregatesc plangerea si datorita situatie financiare chiar nu imi permit un avocat in acest moment . Va multumesc foarte mult !
Cu stima,
Florin
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 21:59, 23 Martie 2016
buna ziua,
Formulati plangerea si aratati si acest aspect.
Buna ziua ,

Multumesc pentru raspuns ,desigur ca intentionez sa arat si acest aspect . Ati putea totusi sa imi raspundeti la cele 3 intrebari sau sa imi spuneti parerea dvs.? Va multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~
Nu inteleg ,cine imi da raspunsul nu ? adica instanta nu va admite martorul sau cum ? Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Martor la afisarea procesului verbal de contraventie aley aley Poate figura ca martor la afisare , un angajat al institutiei publice care a intocmit procesul verbal de constatare ? Am gresit, am fost sanctionati, iar ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal paolo_benotti_23 paolo_benotti_23 Buna ziua, As dori sa stiu daca constituie motiv de contestatie a procesului verbal \"rutier\" si eventual si textul de lege care permite acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)