avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta minima de pensionare femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta minima de pensionare femei

mama mea este nascuta in 1958 si are 34 ani de munca. in ce conditii se poate pensiona? care ar fi varsta limita la care se poate pensiona?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:54, 7 Septembrie 2009
Daca mama dvs. nu a lucrat in grupe de munca sau nu beneficiaza de alte reduceri ale varstei standard de pensionare, varsta la care poate beneficia de pensie pentru limita de varsta este cea de 60 de ani.

Intrucat a realizat stagiul complet de cotizare prevazut de lege, poate beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 55 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
buna seara,va rog daca se poate sa-mi spuneti cind ma pot pensiona anticipat daca am36ani vechime,si sint nascuta 16 mai 1956.iar daca perioada de somaj influenteaza calculul.multumesc
@olymariana

Potrivit actualei legislatii, puteti beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 55 de ani.

Periada in care beneficiati de somaj este perioada asimilata stagiului de cotizare.

Tineti aproape! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata simon.liliana simon.liliana Sunt nascuta in anul 1957, am o perioada de cotizare de 32 de ani din care: - 9 ani si 6 luni lucrati la grupa I ; - 5 ani lucrati la grupa a II-a de ... (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma pensionez? mariatomas mariatomas Buna ziua, Sunt nascuta in 05.07.1956. Am o vechime in munca de 32 de ani. In acest timp am lucrat: - in grupa a II a de munca -19 ani si 1 luna, - in ... (vezi toată discuția)