avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru pentru iesirea din indiviziune teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru pentru iesirea din indiviziune teren arabil

Buna ziua.
Pe un titlu de proprietate sunt 4 persoane. In 2014 am cerut prin instanta iesirea din indiviziune pentru care m-i s-a cerut o taxa de timbru de 1420 ron. Procesul mi-a fost respins pentru lipsa de procedura. In 2015 aam solicitat din nou iesirea din indiviziune a aceluiasi titlu de proprietate , iar instanta mi-a solicitat o taxa de timbru de 13343 lei , cu toate ca am depus la dosar , de la camera notarilor publici , act privind valoarea terenului , din care rezulta ca aceasta este de 0.12 euocenti/m2.
Mentionezz ca atat in 2014 , cat si in 2015 , am depus acelasi document care stabileste aceeasi valoare si anume de 0,12 eurocenti/m2.
Solicitand reexaminarea taxei de timbru instanta mi-a comunicat ca valoarea celor 4 hectare de teren arabil care fac obiectul acestor procese este de 444000 lei, iar taxa de timbru a fost calculata cu 5% din valoare.
Doresc sa imi spuneti daca acest calcul este corect , intrucat mi s-a respins cererea de reexaminare a taxei de timbru.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: vetamihai , utilizator 15:18, 28 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru partaj doineamariana doineamariana Buna ziua! As vrea sa stiu daca, in cadrul procesului de partaj, in urma cererii de acordare a facilitatilor ce am depus-o voi primi o reducere a taxei, dar in ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament si taxa partaj in divort Gogulet2018 Gogulet2018 Buna ziua, cum aflu valoarea apartamentului in functie de taxa de partaj, va rog? Am inteles ca e 3 sau 5 %, dar iese un apartament de 2 cam in bucuresti la ... (vezi toată discuția)