avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la tribunal a deciziei de pensie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la tribunal a deciziei de pensie

Buna seara ,

Va rog sa-mi spuneti daca mai pot depune acte la dosarul meu aflat in pronuntare
pentru data de 1.03.2016 ? (Ar mai fi posibil sa mai depun niste adeverinte la dosar, maine, 29.02.2016 ?).
Va multumesc, cu stima!
28.02.2016
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:23, 6 Martie 2016
În acest moment procesual nu mai puteţi să depuneţi înscrisuri la dosar. Înscrisurile se comunică celorlalte părţi iar administrarea probei cu înscrisuri se pune în discuţia părţilor. Dacă dosarul a rămas în pronunţare, comunicarea lor şi discutarea probei nu mai sunt posibile.
Va multumesc. Totusi, am apucat sa trimit la Tribunal pentru dosarul meu, prin e-mail , ieri, 27.02.2016, o pagina explicativa
referitoare la adeverintele care ar fi urmat sa le depun la dosar luni 29.02.2016.
Aceste adeverinte se refera la anul scolar in curs, 2015-2016, pentru lunile sept.2015 -ian.2016 deoarece am continuat sa activez ca profesor, dupa pensionarea mea din 01.09.2015.
Aceste adeverinte , evident, nu sunt luate inca in calcul la pensie . Recalcularea se va face la sfarsitul anului scolar sau trebuie sa le depun din 3 in 3 luni ? Pensia se recalculeaza
din momentul depunerii acestor adeverinte, sau retroactiv, din sept.2015, deoarece, desi pensionara, continui activitatea la plata cu ora pana la 31.08.2016 cu contract de munca.
1. Chiar dacă aţi depus acte la instanţă, aceasta nu vi le va lua în considerare. În altă ordine de idei, adeverinţele cu stagii şi venituri se depun mai întâi la casa de pensii, nu la instanţă. Competenţa de recalculare a drepturilor de pensie aparţine caselor de pensii, nu instanţelor.

2. Perioadele lucrate în sistemul "plata cu ora" se valorifică la pensie doar dacă din veniturile astfel realizate se reţine şi se virează contribuţia de asigurări sociale (nu ştiu dacă se face această reţinere). Cererea de recalculare poate fi depusă oricând. Sumele se plătesc începând cu luna următoare depunerii cererii de recalculare la casa de pensii (deci nu la instanţă) şi se calculează avându-se în vedere toate perioadele în care s-au realizat venituri. Vedeţi, în acest sens, art. 107 din Legea nr. 263/2010.

3. Am rugămintea ca, pe viitor, aspectele legate de desfăşurarea unui proces să le postaţi în această secţiune a forumului, iar întrebările referitoare la drepturile de pensie să le postaţi în secţiunea "Pensionari şi probleme juridice legate de pensii". Mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Am lucrat in invatamant, sunt pensionara din 2013 si am depus in luna mai 2015 dosarul complet pentru recalcularea pensiei ,deoarece am lucrat la ... (vezi toată discuția)
Pensie lucretia57 lucretia57 Sunt invatatoare, nascuta in 1957,oct,16. Doresc sa intru in pensie anticipata partial (lucrez din 1 sept 1978 si 9 luni am fost in pensie invaliditate gr II) ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a 2 a dan197 dan197 Buna ziua. Mama s-a pensionat anticipat din vara anuui 2009. Anul trecut , a intrunit conditiile pentru pensie limita de varsta. Desi in trecut a lucrat in ... (vezi toată discuția)