avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Adeverinta Asigurare Auto pentru Germania
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Adeverinta Asigurare Auto pentru Germania

Buna ziua,
Ma intereseaza cum as putea obtine o adeverinta de la firma de asigurare auto precum ca nu am avut accidente in Romania pe perioada asigurarii.
M-am mutat in Germania si asigurarea de aici mi-a cerut o astfel de adeverinta prin care sa demonstrez ca nu am avut accidente, pentru a avea procente mai putine si implicit reducerea sumei platite pentru asigurare.
Am fost personal la sediul uneia din cele 2 agentii si mi s-a spus ca va dura iar eu nu am avut timpul necesar pentru a astepta in Romania. Revenit in Germania am contactat pe e-mail agentiile si am solicitat acea adeverinta, primind raspuns ca ma vor contacta si atat.
Multumesc anticipat.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: rally_22 , utilizator 14:50, 24 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Asigurătorul RCA este obligat să elibereze asiguratului/utilizatorului, în termen de 15 zile de la înregistrarea solicitării acestuia, un certificat privind daunele înregistrate, pe parcursul ultimilor 5 ani de relaţii contractuale, sau absenţa acestor daune.

Certificatul privind daunele înregistrate trebuie să conţină în mod obligatoriu următoarele informaţii: nume/denumire asigurat, CNP/CUI, datele vehiculului, numărul poliţei de asigurare, perioada de valabilitate, clasa bonus-malus aferentă, data producerii evenimentului înregistrat, data plăţii despăgubirii.

Solicitati prin brokerul dvs. urgentarea formalitatilor, la ultimul asigurator unde ati incheiat polita RCA.
Multumesc frumos.
Buna ziua,
Am verificat in baza de date CEDAM si apar asigurat in ultimii 3 ani la Astra Asigurari.
Aceasta firma este in faliment acum...Exista vreo posibilitate sa obtin vreun document de la ei (aceeasi adeverinta de care are nevoie si dl. Leu_Capoeira).

Multumesc.
Buna ziua,
Cuma ati rezolvat? Si noi suntem in aceeasi situatie.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)
Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Rca - decontare serviciu ca dauna VONPAUL006 VONPAUL006 Am ramas in pana cu un camion pe o autostrada din Germania in 2014. A venit Politia si au chemat o societate de la CNADR-ul lor sa ma ... (vezi toată discuția)